Інтелектуальна робота допомагає худнути

Роботу за комп'ютером назвали вірним способом для схуднення. І пояснили, що напружена інтелектуальна праця спалює безліч калорій, через що зникає зайва вага.

Подібний висновок медиків звучить досить дивно, тому що робота в офісі донині не дозволяла схуднути...

Проте експерти говорять про те, що інтелектуальна праця, що пов'язана, у тому числі з комп'ютером, здатна прискорювати обмін речовин і допомагати природно худнути. Був проведений експеримент. У ньому взяли участь приблизно два десятки респондентів. У них виміряли обмін речовин після простого читання, відпочинку та переказу тексту, а також після роботи за комп'ютером.

Ось результат: запам'ятовування тексту відняло в добровольців на 200 ккал більше, ніж просто відпочинок, а спілкування з комп'ютером - на 250. У чому, запитується, фішка? І чому сидячий спосіб життя не дозволяє більшості на практиці худнути?

Підступ ховається в тому, що після роботи мозку учасники хочуть їсти. Причому, набагато більше, ніж після відпочинку. Про це розповіла кров. В респондентів, зайнятих якоюсь розумовою працею, вона продемонструвала різкий спад глюкози та стала провокатором виникнення апетиту. Таким чином інтелектуальна праця штовхає людини на заповнення глюкози та вибір калорійної їжі. Звідси - результат.

Насправді, - говорять лікарі, - для заповнення ресурсу достатньо лише чашки чаю. Звичайно, солодкого. І мозок буде готовий до праці.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад