Тихоня чи вискочка: правила поведінки в колективі

Постійно бігати перед начальством і завантажувати його своїми ідеями - зовсім не поганий спосіб просунутися службовими сходами.

Вас помітять

На вискочку обов'язково звернуть увагу. Причому не лише колеги відділу, але й, можливо, вище керівництво. А непідкупний ентузіазм буде розцінений як лояльність і відданість компанії.

Постійно перебуваючи на очах і пропонуючи ідеї, ви демонструєте зацікавленість у справах організації та бажання принести їй максимальну користь. Не секрет, що іноді навіть навіжена думка може стати для керівника наведенням для прийняття найбільш оптимального рішення в сформованій ситуації. До того ж роботодавцеві приємно працювати з амбіційним співробітником: людина демонструє внутрішню готовність упоратися з будь-яким завданням, а це завжди цінується.

Ви розвиваєтеся

На помилках вчаться. Після того як ваші "геніальні" пропозиції були розкритиковані, ви краще розумієте, куди рухатися та що запропонувати шефові наступного разу.

"Такий співробітник обов'язково розвивається - як в особистому плані, так і в професійному, - коментує заступник генерального директора компанії „Велес Персонал“ Марина Миронова. - Прагнення висловитися виникає не на порожньому місці - це свідчення того, що людина розібралася в ситуації та розширило коло інтересів. Людина, одержима бажанням постійно щось пропонувати та бути на очах, вникає в будь-яке завдання, а виходить, дізнається для себе щось нове, її багаж знань буде увесь час поповнюватися".

Ви загартовуєте характер

Борючись з байдужістю начальства, ви не тільки вчитеся знаходити підходи до керівництва, але й виживати в умовах повної байдужості. Навіть у найбільш авторитарної й ієрархічної компанії можливі випадки, коли надто амбіційний співробітник зрештою виграє.

Ви формуєте лідерські якості

"Найчастіше вискочки, небайдужі до своїх обов'язків, стають неформальними лідерами, - говорить Марина Миронова. - Зацікавленість у роботі багато в чому є заразливою: така людина вміє запалити оточуючих своєю ідеєю, налагодити контакти та інше".

У неформального лідера куди більше шансів одержати підвищення: навички спілкування з людьми та вміння повести за собою команду начальникові просто необхідні. Та й нинішньому вашому керівникові куди приємніше бачити у відділі ентузіастів, згуртованих завдяки зусиллям неформального лідера, ніж пасивних і безініціативних виконавців.

Так що не варто стримувати свій професійний запал і прикидатися тихонею, якщо ви їм не є. Швидше за все, ваші лідерські амбіції рано чи пізно будуть відповідно оцінені.

Кар'єрна порада дня

Висловлюйтеся частіше

Не бійтеся звернутися до начальства з якоюсь ідеєю. Навіть якщо пропозиція буде відкинута, ви покажете себе людиною, зацікавленою в справі, а згодом не будете звинувачувати себе за невикористаний шанс.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад