Чи може служба зайнятості допомогти у пошуку роботи на 0,5 ставки, якщо людина вже працює на півставки?

Державна служба зайнятості надає допомогу у пошуку та підборі роботи всім незайнятим громадянам, які бажають працювати, готові та здатні приступити до роботи, а також зайнятим громадянам, які бажають змінити професію або місце роботи, влаштуватися за сумісництвом чи у вільний від навчання час.

Відповідно статті 2 Закону України «Про зайнятість населення» безробітними визнаються працездатні громадяни працездатного віку, які через відсутність роботи не мають заробітку або інших передбачених законодавством доходів і зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, готові та здатні приступити до підходящої роботи.

Таким чином, оскільки людина має основне місце роботи та бажає знайти роботу за сумісництвом, то вона може у службі зайнятості отримувати консультаційні послуги з працевлаштування. Для цього людина може звернутися до центру зайнятості у будь-якому місті України. Спеціалісти центру зайнятості нададуть вичерпну інформацію про стан ринку праці, ознайомлять з вакансіями від роботодавців. При необхідності, будуть надані роз'яснення з інших питань, що належать до компетенції державної служби зайнятості.

Крім центру зайнятості, особи можете цілодобово отримувати інформацію про вакансії, скориставшись безкоштовним телефоном державної служби зайнятості 0-800-50-50-60, або у мережі Інтернет на веб-порталі державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua та інформаційному порталі Труд www.trud.gov.ua.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад