Як обчислити поганого начальника за 5 кроків?

Є багато порад, як працювати з жахливими начальниками. Але чи не здається вам, що набагато краще виявляти поганих керівників до того, як вони стануть нашими босами. Ось п'ять способів від Forbes.com, як зрозуміти в простій бесіді з потенційним начальником, чи стане робота з ним проблемою для вас. 

Бос використовує особливі займенники

Якщо в розмові про негативні сторони справи співрозмовник використовує займенник «ти» або більш ввічливе «ви» («Ти будеш часто стикатися з невизначеністю в роботі»), не чекайте, що ця людина буде для вас наставником. Якщо людина розповідає про успіхи та постійно твердить «я», сприймайте це як червоний прапор про небезпеку. Якщо мова заходить про проблему, з якою стикнулася команда або компанія, і людина використовує займенник «ми», це може бути сигналом, що він або вона ухиляється від відповідальності або навіть відчуває провину за те, що трапилося.

Бос цікавиться вашим хобі

Між щирим бажанням налагодити відносини та отриманням інформації існує тонка межа. Так що дійте на свій розсуд. Якщо у вас хороші враження про потенційного боса, то, можливо, він чи вона дійсно хоче просто дізнатися вас трохи краще. З іншого боку, деякі люди намагаються з'ясувати за допомогою таких питань, чи багато у вас турбот поза роботою і наскільки ви готові відкритися.

Бос відволікається під час розмови

Сьогодні в порядку речей перевіряти електронну пошту або нові повідомлення в смартфоні під час ділової зустрічі. Це більше не вважається проявом неповаги. Але співрозмовник повинен прагнути справити на вас гарне враження, у тому числі відмовитися на час розмови від гаджетів і приділити всю увагу вам. Якщо потенційний бос відволікається на дзвінки, коли ви говорите, чи спізнюється на зустріч, не тіште себе надією, що ця людина буде приділяти вам багато часу, коли стане вашим босом.

Бос не може відповісти прямо на запитання

Уловлюєте паузи, незручність або надмірно розпливчасті відповіді співрозмовника на ваші запитання про колишніх співробітників, на посаду яких ви претендуєте. Якщо вам кажуть, що людина просто «не підійшла», це може бути сигналом, що роботодавець не витрачає багато часу на розвиток співробітників або / і звалює на них усю провину за провали. Запитуйте про плинність кадрів, як довго люди затримуються на одній посаді і як розвивається їхня кар'єра. Відповіді на ці запитання розкажуть вам багато чого не тільки про те, як люди співпрацюють з цим босом, а й про те, як буде рости ваша зарплата і чи піклується компанія про кар'єрний план для співробітників.

Перевірте сліди боса

Запитайте потенційного боса, як довго він чи вона працює в компанії, за що відповідає, де працював до цього. Це допоможе вам скласти враження про стиль керівництва людини. Скажімо, якщо людина перейшла з великої корпорації в невелику компанію, швидше за все, він дотримується формального стилю. Люди з підприємницьким минулим, навпаки, пристрасно залучені в бізнес, і це може стати або плюсом, або перешкодою, залежно від вашого стилю роботи.

Якщо серйозно націлилися на посаду, не полінуйтеся та поговоріть з колишніми співробітниками компанії. В епоху соціальних мереж зробити це досить просто. Думки колишніх співробітників не відображають загальної картини, зате допомагають краще пізнати внутрішню кухню компанії та зрозуміти, які заяви потенційного боса явно далекі від правди.

Джерело: http://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад