Греція не планує підвищувати податки та скорочувати соціальні виплати

«Ми не очікуємо на подальше номінальне зниження зарплат і пенсій, а також підвищення податкових коефіцієнтів», - цитує РІА «Новини» прем'єр-міністра Лукаса Пападімоса.

За останні півтора року Греція декілька разів знижувала соціальні виплати, ввела низку нових податків і різко підвищила вже існуючі. Стратегія скорочення витрат разом з підвищенням податків проводилася з метою зниження бюджетного дефіциту, який з майже 16% ВВП у 2009 році повинен скласти близько 9% ВВП до кінця 2011 року. В обмін на ці жорсткі заходи Греція отримує стабілізаційні кредити ЄС і МВФ.

Раніше міністр фінансів Евангелос Венізелос заявив, що уряд може прийняти нові заходи економії в 2012 році, якщо не вдасться звести бюджет 2011 року зі запланованими показниками. У 2011 році Греція ухвалила масштабні заходи фінансової стабілізації, які включають приватизаційну програму на 50 мільярдів євро та 26-мільярдні скорочення витрат до 2015 року.

Уряд Пападімоса прийшов до влади в листопаді в результаті створення коаліції трьох парламентських партій. Основною метою уряду проголошена реалізація нової кредитної угоди з ЄС, схваленого в жовтні. Очікується, що вже в лютому 2012 року в країні пройдуть дострокові вибори.

Джерело: http://km.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад