Робота впливає на репродуктивну здатність жінок

Зараз усе більше жінок самі заробляють собі на життя та серйозно орієнтуються на кар'єрне зростання. Однак, згідно з новим дослідженням учених з США, жінки-кар'єристки у віці 20-30 років серйозно ризикують залишитися без потомства, оскільки вся їхня енергія спрямована на самореалізацію в роботі, а це певним чином впливає на їх гормональний фон і фігуру.

Дослідження, проведене вченими з університету Юти, США, і опубліковане в останньому номері журналу Current Anthropology, показало, що жінки, присвячують себе виключно кар'єрі, рідше відрізняються жіночними фігурами. Найчастіше вони худі, сухорляві і прямі. Така форма тіла вважається менш придатною для виношування дітей, розповіли вчені.

Професор Елізабет Кашдан, яка очолила дослідження, розповіла, що у жінок, орієнтованих на кар'єрне зростання, змінюється гормональний фон. При цьому у них знижується рівень жіночого гормону естрогену і підвищується рівень чоловічих гормонів, таких як тестостерон. «У нашій клініці ми спостерігаємо дуже успішних жінок, і мало хто з них може похвалитися фігурою у формі пісочного годинника. Вони дуже худі та дуже прямі зверху донизу », - розповів в інтерв'ю газеті британській газеті Times Лоренс Шоу (Laurence Shaw), директор Лондонського центру гінекології, запліднення і генетики.

Фахівцям давно відомо, що занадто худі жінки ризикують стати безплідними, однак дослідження професора Кашдан показало, що жінки, серйозно захоплені своєю кар'єрою, можуть залишитися без потомства, навіть якщо вони не страждають на нестачу ваги. У даному випадку питання не у вазі, а в розподілі жиру між стегнами та талією, вважає вона.

Джерело: http://health-ua.org/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад