З чого почати пошук роботи для студента?

1. Вирішіть для себе, яка робота вам підійде. Наприклад, можна шукати вакансії для студентів у сфері харчування (фастфуди) або ж відразу дивитися пропозиції роботи в офісах (помічник менеджера, кур'єр). Класична робота для студентів - промоушн і консультування споживачів про продукт роботодавця.

2. Після орієнтовного вибору напрямку роботи, що цікавить вас, розпочинайте підготовчі роботи - створення резюме та складання супровідного листа. Оскільки ви вже знаєте, яка сфера зайнятості вам найбільше цікава, акцентуйте в резюме увагу саме на тих якостях, які важливі для бажаної посади.

3. Визначте джерела вакансій. Є сайти, основна тематика яких - робота для студентів і школярів і все, що з цим пов'язане. Не забудьте підписатися на подібних ресурсах на розсилання свіжих вакансій. Також визначте для себе набір ресурсів, де є робота для студентів і щодня заглядайте туди. Використовуйте друковані видання - там часто можна знайти хороші вакансії для студента.

4. Приготуйтеся до співбесіди. Бажано прийти до менеджера з персоналу в цілих джинсах і непрозорій майці. Візьміть на співбесіду роздруковане резюме, записник і ручку.

5. Якщо все пройшло добре - розпочинайте працювати. Але пам'ятайте, неважливо, яка у вас робота - серйозна чи дрібна, разова або на постійній основі - з першого кроку у трудовій діяльності ви заробляєте репутацію.

Поставтеся до цього максимально серйозно. Адже хто знає, може через 5 років ви самі в окремому кабінеті будете підписувати накази про приймання на роботу в цю ж компанію.

Джерело: http://www.parta.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад