П'ять способів повернути ентузіазм до роботи

Щоранку ви відправляєтеся до офісу, ніби на заслання? Тоді вам знадобляться поради про те, як повернути мотивацію.

Попросіть аудієнції з босом. Ваш начальник - це головне джерело мотивації або демотивації для вас. Якщо він / вона не приділяє вам достатньо уваги, тоді треба самому попросити про зустріч. Обговоріть з босом ті робочі моменти, які викликають у вас найбільше хвилювання. Зустріч з керівництвом зможе прояснити вашу роль у тому чи іншому проекті.

Знайдіть наставників на стороні. Якщо ви втратили мотивацію, не бійтеся шукати наставників всередині компанії або навіть за її межами. В ідеалі вашим наставником повинна бути людина на кілька рівнів вища за вас, з якою ви можете бути відвертими.

Ставте собі нові завдання. Можливо, ваша втрата ентузіазму в роботі пов'язана з нудьгою. Спробуйте проаналізувати, чи це так. Дізнаєтеся ви зараз щось нове? Якщо відповідь - «ні», намагайтеся налагодити відносини зі співробітниками з інших відділів або запишіться на який-небудь тренінг.

Якщо ж ви просто втомилися від монотонності завдань, попросіть про новий проект або навіть про переведення до іншого відділу. Нове оточення може стати саме тим, що буде спонукати вас до роботи.

Хапайтеся за повсякденну роботу. Ніхто не любить займатися рутинними справами, але їх все одно потрібно виконувати. Якщо немає можливості делегувати частину цих справ підлеглим, просто постарайтеся виконати їх якомога швидше, не відкладаючи на потім - так, ніби ви ковтаєте гірку пігулку, знаючи, що вона допоможе здоров'ю.

Також ставте собі дедлайни. Якщо ви позначите часові терміни для кожного завдання, це буде спонукати вас закінчити одну справу якомога раніше, щоб перейти до іншого.

Розберіться з особистим життям. Якою б відповідальною не була ваша посада, ви повинні мати інтереси за межами офісу. Головний аргумент трудоголиків: у мене немає часу ні на що, крім роботи. Саме така зацикленість спричиняє «вигоряння», тобто втрату інтересу. Знаходьте час для своєї родини і хобі - це покаже вам, для чого ви насправді працюєте.

Джерело: http://finance.bigmir.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад