Ознаки майбутнього звільнення співробітника

Основні ознаки, що говорять про бажання працівника незабаром звільнитися - це відсутність інтересу і робота абияк, регулярні запізнення, а також відмова від участі в нових проектах.

Дослідження кадрового центру "Юніті" показало, що більшість керівників знають, коли хтось із співробітників має намір подати заяву про звільнення.

Роботодавці не гребують шпигунськими методами

Основними маркерами, що сигналізують про бажання працівника, названі відсутність інтересу і робота абияк (42%), регулярні запізнення (16%), відмова від участі в нових проектах (10%).

Деякі керівники в прагненні розпізнати наміри цінного співробітника беруть на озброєння шпигунські методи, 5,5% респондентів готові підслуховувати розмови в курилці. Ще 5% - моніторити сайти, які відвідує співробітник.

Приховані та справжні причини звільнення

На думку начальників, основними причинами для прийняття рішення про зміну роботи є низька заробітна плата (38%), надмірна зайнятість (13%), а також місце розташування офісу та колектив (11% і 8%).

"Співробітники, як правило, не озвучують справжню причину звільнення в офіційній версії заяви. Кандидати рідко посилаються на великий обсяг обов'язків, тому що бояться здатися непрофесійними. При цьому в 20% випадків причиною зміни роботи називають відсутність зростання заробітної плати при збільшенні обсягу обов'язків", - прокоментувала Ірина Антоненко, керівник групи підбору персоналу кадрового центру "Юніті".

"Однією з поширених «офіційних» причин звільнення є бажання змінити сферу діяльності, - поділилася Анастасія Тюленева, керівник проектної групи PR-агентства" Ідеї & Рішення ". - На ділі ж виявляється, що співробітник, злякавшись обсягів роботи, шукає вакансію з меншим функціоналом на аналогічній посади ".

Які можливі «превентивні заходи»

Щоб запобігти прощавання з співробітниками, кожен п'ятий керівник готовий на душевні розмови.

Найбільш дієвими засобами визнаються підвищення зарплати і виконання вимог працівника, пов'язаних зі зміною формату діяльності або графіка роботи (33% і 30%).

За матеріалами: Діло.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад