Для учнів вибір професії тепер стане легшим

У школах продовжують встановлювати профорієнтаційні термінали, що забезпечують більшу інформованість, доступність та мобільність для молоді. 

Як розповідають у Львівському міському центрі зайнятості, термінал – це молодіжний профорієнтаційний інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через спеціальні електронні пристрої (тач-скрини), які розташовуються безпосередньо у навчальних закладах у місцях з максимальною доступністю користувачів. За допомогою терміналів учні зможуть ознайомитися зі змістом професій, вимогами роботодавця до працівника, місцем отримання професії та умовами професійного навчання. Також школярі можуть оцінити стан та перспективи ринку праці та ознайомитися з основами трудового законодавства в Україні.

Термінал розрахований не лише на школярів, а й на їхніх батьків та вчителів, адже вони мають значний вплив на професійний вибір учнів.

Розраховано також, що велику зацікавленість терміналом проявлятимуть і школярі молодших класів. І хоча обирати майбутню професію їм ще рано, вони можуть переглядають відео про професії та проходити тестування на їх знання. А за значні успіхи вони можуть отримати бонуси – завантажити картинку чи мелодію на мобільний телефон.

У міському центрі зайнятості зазначають, що послідовне та поетапне проведення профорієнтаційної роботи дасть змогу попередити безробіття та виховати покоління, що свідомо робитиме свій професійний вибір.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад