На роботу без стажу: складно, але цілком можливо

Роботу без стажу знайти досить не легко. Часто зустрічається ситуація, що роботодавець бере на роботу фахівців зі стажем роботи, а людині, яка не отримала ще досвід роботи, у працевлаштуванні відмовляють. 

Судитеся, і буде вам щастя.

Деякі порадники стверджують, що якщо роботодавець відмовляє претендентові в прийманні на роботу, посилаючись на відсутність в останнього стажу роботи, то на нього можна подати до суду та у підсумку виграти справу. Проте тут є істотна проблема. Справа в тому, що після такого приходу на нове робоче місце в працівника не можуть не виникнути серйозні проблеми з колективом і начальством. У підсумку робота перетвориться на справжнє поле бою. Такий спосіб підійде, мабуть, тільки особливо сміливим людям, готовим відстоювати свої права в жорстокій боротьбі. Чи потрібне таке "щастя", вирішувати людині потрібно самій.

Щоб злетіти, потрібно присісти та відштовхнутися.

Необхідно вибрати для себе невеликий заклад, де не обіцяють високих заробітків, тобто там де готові прийняти у свої дружні обійми будь-кого. Звичайно такого роду заклади мають муніципальний статус. Ціль такого працевлаштування - заробити стаж у певній сфері, щоб після знайти більш підходяще місце роботи. Переваги даного варіанта очевидні, особливо якщо врахувати всю безвихідність ситуації людини, яка не має стажу. Є прецеденти, коли студенти ще до закінчення вишів улаштовуються в клуби для підлітків і напрацьовують там стаж абсолютно безкоштовно. Після закінченню закладу мають на руках трудову книжку із заповітним записом про стаж роботи за основною спеціальністю.

Ти - мені, я - тобі.

У нашій країні й донині багато чого вирішують зв'язки. Принцип загального взаємного обов'язку іноді допомагає знайти й роботу. Тому варто спробувати використовувати всілякі зв'язки для того, щоб подолати цей здавалося б непереборний бар'єр, яким представляється відсутність стажу.

Потерся та притерся.

Наступний спосіб знайти роботу, не маючи стажу, полягає в реєстрації на тематичних форумах з метою завести корисні знайомства. Справа в тому, що на подібних форумах "живуть" різні люди, у тому числі й потенційні роботодавці. Якщо досить добре втертися в довіру до таких людей, то можна заочно домовитися про зустріч і напроситися на співбесіду. Цей метод, зрозуміло, підходить далеко не всім, тому що передбачає певну специфіку роботодавця. У такий спосіб улаштовують своє трудове життя бухгалтери, психологи, юристи та багато інших представників подібного роду офісних спеціальностей. Однак, здається ймовірним, що наявність форумів різної професійної спрямованості дозволить знайти корисні зв'язки більш широкому колу бажаючих.

Шукайте та знайдете, просіть та надано буде.

Наступний спосіб прямо пов'язаний з Інтернет. Справа в тому, що в мережі є достатня кількість бірж праці, де набирається різного роду трудовий народ на різні роботи та посади. На таких біржах надаються місця та зовсім не потребують наявності початкового стажу. Тому є сенс скласти резюме та розмістити його на багатьох сайтах з працевлаштування. Зрозуміло, це не гарантує вам безумовного успіху, але легке лихо - початок. Згодом все вийде.

Масове охоплення ефективніше "довбання" в одному напрямку.

Недостатньо ознайомитися з багатьма способами, потрібно за можливості почати діяти і як можна в більш широкому діапазону. Чим вищим є відсоток охоплення, тем вищим відсоток віддачі при пошуку потрібного робочого місця.

Замість висновку.

Перш ніж виходити на стежку пошуку нової роботи, не маючи такої карколомної для роботодавця зброї, як стаж роботи зі спеціальності, запасіться терпінням. Терпіння знадобиться при пошуку потрібної роботи досить об'ємне. Але не варто зневірятися, багато людей проходили через це випробування, і досить велика кількість домагалася успіху та знаходила собі гідну роботу. Потрібно вірити та невпинно домагатися мети й тоді ціль обов'язково наблизиться та стане досить відчутною.

Джерело: http://www.businessman.in.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад