Зарплата людини залежить від її росту

Британські вчені дійшли шокуючого висновку, виявивши прямий взаємозв'язок між ростом людини і її матеріальним статком. Фахівці протягом 30 років намагалися зв'язати анатомію, економіку й історія розвитку людину. Результати вийшли досить неоднозначні. Особливо для карликів, гномів, «хлопчиків з пальчиків» і всіх тих, кого природа обділила високим ростом.

Дослідницька група британських учених (JJ) підрахувала, що за останні триста років люди виросли набагато більше, ніж за попередні тисячі років свого розвитку. Небувалий стрибок гігантизму дослідники пов'язують з поліпшенням рівня життя людей.

У доповіді дослідницької групи наведені незаперечні докази взаємозв'язку росту людину і її матеріального добробуту. Учені наводять навіть дуже яскравий приклад. Так, 200 років тому різниця в рості між робітничим класом і вершками суспільства була настільки очевидною, що високий зріст автоматично зараховував людину до багатих і забезпечених.

На межі XVIII-XIX вв. середній зріст хлопчика 14-річного віку з низів дорівнював приблизно 130 см. Діти того самого року народження із забезпечених родин були в середньому на 20-25 сантиметрів вищими. На сьогоднішній день, як стверджують британські вчені, цю величезну різницю вдалося зменшити до 7 сантиметрів, завдяки сучасній системі охорони здоров'я, харчуванню й іншим благам цивілізації сучасності.

Джерело: http://globalist.org.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад