Невдалий графік роботи псує настрій

Багато людей прокидаються вранці у гарному настрої, але потім протягом робочого дня він псується. Це з'ясували Скотт Голдер і Майкл Мейсі, дослідники з Корнельського університету в США. Два роки вони відслідковували повідомлення 2,4 млн користувачів мікроблогів Twitter, повідомляє MEDdaily.

Дослідження на цю тему проводилися й раніше, але кількість опитаних була невеликою. З появою соціальних мереж стало можливим вивчити питання в глобальному масштабі. Скотт Голдер і Майкл Мейсі вибрали Twitter і скористалися спеціальними програмами для моніторингу мови Linguistic Inquiry і Word Count. Вони вивчили понад 509 мільйонів повідомлень з 84 країн.

Як з'ясувалося, на динаміку емоцій впливають сон, робота та кількість денного світла, яке одержують люди. Піки гарного настрою припадали на ранній ранок і ніч. У суботу та неділю ранковий сплеск позитивних емоцій починався на дві години пізніше, ніж у будень. Та й взагалі у вихідні позитивно налаштованих блогерів було більше.

Це дозволило дослідникам пов'язати зміни в настрої користувачів з їхнім графіком роботи. Наприклад, схожа динаміка була відзначена в настрої жителів ОАЕ, але зі зсувом. Там робочий тиждень триває з неділі по четвер. А під час інших досліджень вдалося встановити, що на настрій можуть впливати активне фізичне навантаження, вечір, проведений у клубі, і відмова від сигарет.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад