Для більшості українських роботодавців не важливо якої статі їхні співробітники

Більшість українських роботодавців, приймаючи на роботу нових співробітників, не звертають увагу на стать людини. Вони просто хочуть працювати з гарними фахівцями. Про це свідчать результати опитування, проведеного сайтом UBR.UA..

Так, 63,72% читачів (980 осіб) зазначили, що їм неважливо якої статі працівник, головне щоб він добре працював. А 18,34% респондентів (282 чоловік) воліють мати змішаний колектив. Проте, працювати з чоловіками хочуть 13,85% роботодавців (213 осіб), адже вони проявляють менше емоцій, не заважаючи роботі. І лише 4,1% читачів (63 особи) воліють наймати жінок. Загалом в голосуванні взяли участь 1538 осіб.

Дмитро Шкурко, консультант з рекрутингу, зазначає, що багато залежить від специфіки роботи, адже чоловіки тай жінки неоднаково підходять до виконання різних типів робіт і після виконання одержують різний результат. "Дійсно, бувають випадки, коли наймають за статевою ознакою, але, як правило, це не пов’язано з гендерним питанням. Оскільки є ряд професій, де більше потрібні жінки, і навпаки – переважно чоловіки. Ще однією з причин такої вимоги до вакансії може бути бажання збалансувати колектив", - пояснює він.

Джерело: http://ubr.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад