Спідниця допоможе в побудові кар'єри

Якщо жінка хоче справити сприятливе перше враження при першій зустрічі, або одержати більше можливостей для кар'єрного росту, то їй потрібно змінити штани на спідницю. Такого висновку дійшли дослідники.

Брючний костюм з певного часу є уособленням успішної леді. І все-таки жінкам краще б носити спідниці, як з'ясували дослідники з Університету Хертфордшира у Великобританії. Вони встановили, що дама в спідниці справляє більш сприятливе перше враження, що особливо важливо при співбесідах під час влаштування на роботу.

Крім того, спідниці забезпечують жінкам повільне та успішне просування по службі. Зокрема, жінки в спідницях уважаються такими, які заслуговують на більшу довіру та більший матеріальний статок.

Цікаво, що попередні дослідження саме свідчили про протилежне. Учені стверджували, що якщо жінка хоче досягнути успіху, і особливо у жорсткому "чоловічому" світі бізнесу, то їй варто одягатися за чоловічою модою. Нібито відвертий одяг, типу спідниць, робить представницю прекрасної статі менш компетентною в очах чоловіків.

Проте група дослідників під керівництвом професора Карен Пайн спростувала ці висновки. Вона запросила 300 добровольців, які попросили скласти перше враження про незнайомих жінок на основі їхніх фотографій. На знімках дами були або в штанях, або в спідницях. Добровольці оцінювали їх за п'ятьма критеріями: впевненість у собі, успішність, довіра, статок і мобільність. Хоча спідниці та штани були зроблені з однієї й тієї ж тканини, перші все-таки здобули переконливу перемогу над другими за всіма п'ятьма параметрами.



За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад