7 типів загадкових шукачів

Часто на співбесіді шукач починає поводитися так, що потенційний роботодавець починає сумніватися в тому, що йому насправді потрібна саме ця робота.

А може бути, його й насправді цікавить щось інше, але ось тільки що саме? Давайте спробуємо в цьому розібратися!

Наприклад, рекрутери ремствують на те, що шукачі свої резюме відправляють на будь-яку вакансію, ну а потім, коли їм починають дзвонити, то або просто не приходять на співбесіду, хоча погодилися на запрошення, або ж починають посилати їх такими словами куди подалі, що в нещасних кадровиків вуха в'януть, і це за те, що їм запропонували зарплату Трохи або навіть Набагато більше тієї, що була вказана в резюме...

Деякі агентства вже почали складати свої власні списки й обмінюватися ними з колегами по нещастю, щоб ті не натикалися в черговий раз на ті самі граблі.

Експерти змогли виділити 7 типів загадкових шукачів, про які й розповіли громадськості:

1. Шукачі-імітатори

Ці люди буквально маніяки, тому що їх ціль - це бурхливий пошук роботи, щоб створити видимість своєї затребуваності на ринку праці.

Саме в такий спосіб вони намагаються приховати перед своїми близькими свою власну професійну неспроможність.

Вони люблять завищувати свої реальні досягнення, причому роблять це усвідомлено, тому що їх цілком влаштовує їхнє «вимушене безробіття».

2. Шукачі - «дайте мені два»

Такі люди готові шукати роботу навіть після того, як вони успішно влаштувалися на роботу. Їх ціль - це не упустити вигідну пропозицію працевлаштування.

Так, природно, що вони дуже сильно ризикують згодом бути поміченими і своїм роботодавцем, від чого ті просто почнуть сумніватися в їхній лояльності до своєї компанії.

Хоча, кожна людина має право шукати кращого життя.

3. Шукачі, які стали жертвами несумлінних кадрових агентств

Такі люди ще не встигли визначитися в професійній сфері, а тому намагаються знайти роботу паралельно в багатьох категоріях.

Такі люди частенько по допомогу звертаються до послуг консалтингових фірм або кадрових агентств, ну а потім просто стають банальними жертвами невміло організованого працевлаштування.

Такий шукач, склавши некоректно резюме, починає одержувати регулярно велику кількість пропозицій, які йому зовсім не підходять, у результаті чого дратується та просто починає грубити рекрутерам.

4. Шукачі, які бажають підвищити свою самооцінку

Таких людей насправді працевлаштування хвилює мало. Вони свою самооцінку підвищують на справжньому місці роботи, і як тільки там з'являється якась проблема, як вони відразу заглядаються «ліворуч». І як тільки на роботі все знову владнається, вони також заспокоюються, і працюють у своєму колишньому ритмі.

5. Шукачі «завжди в тонусі»

Ці ходять на співбесіди для того, щоб підготуватися до того єдиного, котре вони пройдуть із успіхом і одержать бажану роботу...

6. Шукачі-спостерігачі

Такі люди співбесіду відвідують з метою одержати гарний досвід, причому не досвід проходження інтерв'ю, а саме досвід інтерв'ювання.

Вони не намагаються одержати роботу, тому що їхня ціль - це зрозуміти, як проводять співбесіду.

7. Ну, і, наостанок, просто неадекватні особистості

Є такі люди, які протягом багатьох років, іменуючи себе геніями, намагаються прорватися на роботу в одне єдине місце, із завидною регулярністю відправляючи туди резюме або навіть особисто приходячи в офіс.

Такі ось шукачі мають занадто завищену самооцінку, можна навіть сказати, що критично високу самооцінку. Таким людям всі глузування та сперечання зовсім ні до чого, тому що вони впевнені у своїй геніальності й ідуть з такою ж високою про себе думкою.

Найбільш разюче, що ці самі генії після закінчення навчання зовсім ніде не працювали.

І через декілька років з їхньою зарозумілістю роботу вони також не можуть знайти, та й взагалі, складається таке враження, що з головою в таких шукачів також не все гаразд.

Джерело: http://www.naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад