Найчастіше українців у роботі мотивує зарплата

Такі результати показало дослідження порталу rabota.ua, у якому взяли участь 4327 осіб з усієї Україні. Важливість «зарплатного» фактора за 10-бальною шкалою респонденти оцінили в середньому на 9,2 бала. Небагато менш важливим фактором є віддача від роботи - 8,6 бала з 10.

Досить важливими для українців є наявність соцпакета, приємний колектив і зручність у роботі. Ці три фактори теж оцінені вище за середні - на 7,3-7,8 бала з 10.

А ось вільний графік і корпоративні заходи мало мотивують українських працівників - ці фактори одержали середні оцінки 5,2 і 4,3 бала відповідно.

При виборі нової роботи топ-3 фактори, що впливають на рішення шукачів, це «цікавість» роботи (53,6% опитаних приймають рішення під впливом цього фактора), регулярність виплати зарплати (для 49%) і розмір зарплатної пропозиції (для 47%).

Практично не мають значення при виборі нового місця роботи обіцянки подарунків від компанії або клієнтів, а також корпоративні заходи - всі ці фактори впливають на рішення менш ніж 1% опитаних. Також не часто впливають на рішення про вибір нового роботодавця обіцянки надати службовий ноутбук, оплатити мобільний зв'язок або абонемент до спортклубу.

Цікаво, що при виборі нового роботодавця висока зарплата, наявність премій і службового автомобіля є важливішими для чоловіків. Жінки ж більше цінують регулярність зарплати, наявність медстраховки, оплату курсів і відрядження за кордон.

Чим вищі посадовий рівень і рівень доходів шукача, тим частіше він вибирає пропозицію про роботу з найвищою зарплатою, і тим важливішим є для нього, щоб новий роботодавець пропонував систему премій і бонусів. Також дослідження показало, що для 15% топ-менеджерів надання службового автомобіля буде одним з вирішальних факторів при виборі нового роботодавця.

Фахівці початкового рівня частіше за інших вибирають того роботодавця, який обіцяє оплату навчання та абонемента до спортклубу.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад