Як сказати начальнику "ні" не ставлячи під загрозу свою роботу

Для більшості з нас Засоби до існування багато в чому залежать від наявності роботи та збереження її. Це може ускладнити управління вашими кордонами на роботі та відстоювання своїх інтересів. Багато з нас важко намагаються встановити межі між роботою та сімейним життям. Насправді за даними Forbes, 70% людей, які ідентифікують себе як працівники знань, зазнали вигорання протягом минулого року, інформує Ukr.Media.

Очевидно, що це високий відсоток, але встановлення меж та усвідомлення власних потреб як працівника — найкращий спосіб переконатися, що ви не вигорите. Звичайно, це набагато простіше сказати, ніж зробити, але проста зміна вашого ставлення до роботи може мати вирішальне значення.

Чому необхідно встановлювати межі на роботі, навіть якщо це лякає

Вигорання часто викликано перевтомою, і найчастіше це в кінцевому підсумку ще більше ускладнює ефективність роботи. За словами Forbes, вигорання — це те, що відбувається, коли перевтома змушує вас відчувати, що Ви зазнаєте невдачі на роботі і ніби застрягли в повсякденній монотонності своєї кар'єри. Це також може змусити вас відчувати себе все більш песимістично і часто може викликати депресію.

Завдяки технологічному прогресу нашим начальникам стало набагато легше завжди залишатися на зв'язку і просити нас бути доступними частіше, ніж це потрібно для нас. Ось чому ми зобов'язані чітко розуміти, коли покладені на нас очікування занадто великі. Оскільки це може означати відмову від чогось, що вимагає від нас наш начальник, це може змусити деяких людей відчувати, що встановлення меж ставить під загрозу їхню роботу та засоби до існування, і це робить вигорання ще більш імовірним.

Як професійно встановити межі з начальником

На щастя, існує багато обмежень, які можна встановити самостійно. Це може включати не перевірку електронних листів чи повідомлень, пов'язаних з роботою, через певний час та вихідні дні або робити відповідні перерви протягом дня.

Якщо вам потрібно поговорити зі своїм начальником про межі, які ви встановлюєте, будьте професійними та чіткими. Також корисно повідомити начальнику, що Ви знаєте, що рішення в кінцевому підсумку залишається за ним. Представивши йому можливі компроміси та пояснивши, чому вам потрібно встановити цю межу, ви дасте йому зрозуміти, що у вас є потреба та план. Попросити більше часу, щоб щось закінчити або внести доповнення до завдань, може стати чудовим способом запобігти вигорянню, що також покаже вашому начальнику, що ви захоплені своєю роботою.

Тим не менш, якщо ви виявите, що ваш начальник не поважає ваші межі або що ви турбуєтесь про безпеку своєї роботи, можливо, настав час вирішити змінити кар'єру. Перебування в турботливому та справедливому робочому середовищі може суттєво вплинути на ваше психічне здоров'я та загальне самопочуття.

https://ukr.media/business/449800/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад