20% робочого часу українці витрачають на неробочі справи

За результатами опитування, проведеного кадровим порталом rabota.ua, 82% працюючих українців високо оцінюють ефективність своєї роботи. При цьому лише 10% опитаних планують роботу більш, ніж на тиждень, а 42% - частенько спізнюються на роботу.

Оцінка ефективності використання робочого часу

Українці високо оцінюють ефективність використання свого робочого часу. Відповідно до результатів опитування, проведеного кадровим порталом rabota.ua, 82% українців оцінили ефективність використання свого робочого часу на 5 балів і більше за 10-бальною шкалою.

Середня ефективність використання робочого часу, за оцінкою учасників нашого опитування - 7,25 з 10.

При цьому жінки оцінили ефективність використання свого робочого часу вище, ніж чоловіки: 57% жінок поставили оцінку 8-10 балів проти 45% чоловіків, які поставили таку ж оцінку.

84% учасників дослідження відзначили, що їм зазвичай легко або дуже легко зосередитися на робочому завданні.

Планування роботи та робочих завдань

У цілому тільки 17% опитаних завжди складають план роботи. 40% респондентів планують свою роботу не завжди, але часто.

Дослідження показало, що серед топ-менеджерів майже 80% складають план роботи завжди або часто. А ось серед працівників більш низьких рівнів завжди або часто складають план роботи від 43% до 68%, причому простежується пряма залежність між рівнем посади та частотою складання плану роботи.

Українці віддають перевагу короткостроковому плануванню. Найчастіше вони складають плани на день - це роблять 50% опитаних. Третина респондентів планує справи на тиждень. І тільки кожен десятий - на місяць, а на квартал і довше - тільки 4% опитаних.

Цікаво, що ті, хто складає план роботи, більш високо оцінили ефективність використання свого робочого часу. А ось ті, хто не складає, оцінили свою ефективність використання робочого часу значно нижче.

«Поглиначі» робочого часу

Опитування показало, що в середньому 20,5% робітника часу українці витрачають на неробочі справи. Тобто при 40-годинному робочому тижні марно втрачені 8 годин - один робочий день щотижня!

На що ж витрачають українці свій робочий час – крім роботи? Дві третини опитаних зазначили, що їхній робочий час часто йде на перерви на чай і каву, це найбільш головний «поглинач» часу в українських офісах. Популярні й перекури й перекуси – 21% і 27% респондентів відповідно роблять перерви на це в робочий час.

Майже половина респондентів повідомили, що витрачають час на спілкування з колегами (48%) і на «прогулянки» Інтернетом (47%). Третина - вирішує особисті питання в робочий час. Популярні й соціальні мережі, їх з 9:00 до 18:00 відвідують 29% респондентів.

І тільки 6% опитаних працюючих українців не займаються в робочий час нічим, крім роботи...

Запізнення на роботу

Окремо варто виділити такий поглинач робочого часу, як запізнення на роботу. Кожен четвертий з опитаних спізнюється на роботу 1 раз на тиждень або частіше, а 42% спізнюються раз місяць або частіше.

Втім, 28% респондентів повідомили, що ніколи не спізнюються на роботу.

Серед вікових категорій лідером з пунктуального приходу на роботу є працівники старше 45 років – 40% з них повідомили, що ніколи не спізнюються.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад