Маркер

Маркер (франц. marquer – робити мітку) – особа, яка працює у більярдній залі та веде підрахунок балів під час гри.

Маркер – співробітник зали для більярду, який безпосередньо обслуговує гравців і контролює гру. Саме він обладнує стіл і «озброює» гравців усім необхідним для гри. Якщо ж відвідувач прийшов один, і йому ні з ким позмагатися, а маркер в цей час не завантажений роботою, він може скласти клієнтові компанію: зіграти з ним партію, нагадати правила тієї або іншої гри (а для цього йому потрібно чітко знати їх і самому уміти грати), за необхідності – провести первинне навчання правилам і техніці гри. У деяких випадках маркер може виконувати роль судді і вести рахунок між гравцями.

Маркер також відповідає за збереження більярдних столів та інвентарю. Він стежить за тим, щоб на борти більярдного столу відвідувачі не ставили келихи з напоями, які можуть бути пролиті на дороге сукно. Тому, щоб у клієнтів не виникало спокуси використовувати більярдний стіл в якості попільнички або підставки для келихів, поряд з ним, зазвичай, ставлять маленький столик. Крім того, перед грою маркер має ретельно протерти спеціальними серветками киї та відполірувати поверхню куль, а під час змагань після кожної зіграної партії протерти їх шерстяною тканиною.

До речі, в деяких клубах введена додаткова послуга: можна заздалегідь, на певний час замовити більярдний стіл. Маркер в цьому випадку працює і телефонним диспетчером. При цьому йому необхідно «розставляти» гравців так, щоб столи якомога менше часу «відпочивали». Інколи, саме за ініціативою маркерів, у клубах проводяться турніри з більярду.

Як правило, місце маркера займають люди, що щиро захоплені більярдом і які мають досить високу кваліфікацію у цьому виді спорту.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад