Що треба змінити у резюме в 2021, щоб його помічали рекрутери: 6 ситуацій

Резюме – це перша спроба шукача заволодіти серцем рекрутера. Саме тому так важливо створювати таке резюме, яке б говорило за вас: «Кращого за мене на цю посаду ви не знайдете». Однак резюме – не одноразовий документ, а той, який потрібно оновлювати з кожним переломним періодом у вашому професійному житті, щоби завжди бути попереду інших шукачів.

1. Ви зробили щось надзвичайне

Насправді резюме – це книга усієї вашої кар’єри та професійних цілей. І воно потрібне всім: і тим, хто шукає роботу, і тим, у кого вона є. Тож якщо нещодавно ви досягли виняткових успіхів у своїй професії, найкращим рішенням буде оновити своє резюме просто зараз, щоб нічого не забути й підвищити його технічну цінність.

Припустимо, ви менеджер з продажу, ваш колега передав вам свого клієнта – велику компанію, яка вже декілька років користувалася найдешевшими пропозиціями й не купувала повного пакета послуг. А вам вдалося за тиждень переконати клієнта, що отой повний пакет – саме те, що йому і потрібно. У підсумку ви уклали угоду, що завершилася найбільшим рахунком за всю історію існування вашої компанії. Цю та іншу приголомшливу інформацію обов’язково треба додати в резюме.

2. Набули навичок, які додали вам фаховості, або здобули нову освітню кваліфікацію

Тим фахівцям, котрі набули нових навичок чи здобули освіту завдяки нещодавньому проєкту або навчанню, важливо також включити ці дані до резюме. Це може бути все що завгодно:

  • навчилися друкувати наосліп;

  • завершили курси Google-аналітики;

  • вивчили нову мову;

  • пройшли курси ораторського мистецтва;

  • покращили знання з управління командою;

  • відвідали майстер-клас з медіації;

  • здобули другу вищу освіту.

Така інформація багато на що впливає. По-перше, показує, що ви маєте корисні знання, котрі можете використовувати у роботі та покращувати певні процеси в компанії. По-друге, це маркер, що ви не стоїте на місці, розвиваєтеся, зростаєте.

А менеджери з найму зацікавлені саме у таких кандидатах. Однак переконайтеся, що отримана навичка чи пройдений освітній курс відповідають роботі, на яку ви претендуєте.

3. Прагнете бути готовим до підвищення

У деяких компаніях HR-менеджери просять працівників подавати резюме щомісяця або щороку, щоб висунути кандидатури на підвищення всередині організації. Якщо ви будете постійно оновлювати резюме, то зможете одразу надіслати його, на відміну від решти співробітників із застарілими резюме.

4. Змінили кар’єру

Якщо історія вашої кар’єри зазнає змін, то важливо оновити резюме для усунення нерелевантного та зайвого досвіду роботи. Наприклад, ви працювали адміністратором у салоні краси, потім закінчили курси дизайну інтер’єрів і тепер шукаєте підхожу вакансію в архітектурній компанії. Навряд чи досвід адміністратора допоможе вам посісти омріяну посаду, бо він ніяк не характеризує вас як класного дизайнера. Тож ці дані можна сміливо видалити.

5. Вас звільнили

Таке, на жаль, трапляється. Але не варто занадто горювати, впадати у відчай чи шукати винних, якщо вас звільнили. Краще відкрийте своє резюме і змініть те, що потрібно змінити: додайте пройдені курси, отриману додаткову освіту, кар’єрну ціль – все, про що говорилося вище. Це як мінімум допоможе не втратити рівновагу в житті, а як максимум забезпечить успіх у пошуці роботи.

Тримайте у голові ще й таку думку – усі роботи тимчасові. Ви повинні активно продовжувати додавати навички та досягнення, а також обов’язки до свого резюме, щоб не розгубити важливі моменти.

6. Дати та часи змінюються

Якщо ваше резюме висить на сайті з працевлаштування, то потрібно оновлювати дату його розміщення. Це важливо, якщо ви прагнете бути попереду всієї планети, бо що свіжіша дата розміщення, то вище резюме підіймається у результатах пошуку і стає помітнішим для роботодавців.

На потребу оновити резюме впливають і зовнішні фактори. Найсвіжіший приклад – COVID-19 та вимушений перехід багатьох працівників на віддалений формат роботи. Якщо тепер ви орієнтовані лише на віддалену роботу, то зазначте, що зацікавлені у роботі дистанційно. Тож додайте декілька слів у розділ «Додаткова інформація» про те, що ви самоорганізований та надійний співробітник і вдало працюєте на дистанційці.

Актуалізація резюме не вимагає багато часу, просто робіть це регулярно. Оновлюйте дату розміщення раз на 7 днів, а, скажімо, раз на місяць чи пів року вносьте нову інформацію про зміни у професійному житті, з огляду на те, наскільки воно активне, і будете далеко попереду конкурентів.

https://www.work.ua/

Підготувала Зоряна НЕФРИТ



За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад