Не вистачає стипендії? Зароби!

Практика, коли молоді люди підробляють, ще сидячи на студентській лаві, популярна в усьому світі. Не є винятком й українська молодь. Наші університети розташовані здебільшого у великих містах, тож із моря вакансій можна вибрати собі за смаком і за зручністю.

Можна, наприклад, знайти разову роботу, можна тільки на вихідні або працювати на постійній основі кілька годин на день. Звичайно, ідеальний варіант – якщо вас візьмуть у велику компанію працювати за спеціальністю. Проте таких вакансій, як правило, на всіх не вистачає, тож розглянемо можливість підзаробити «некваліфікованою» працею.

Промоутер. Доведеться попрацювати в торгових мережах, а то й просто неба. Ваше завдання – рекламувати товар, проводити презентації, дегустації, роздавати листівки. Мінус такого варіанту – взимку є велика ймовірність, що стояти доведеться на протязі біля метро. Найкраще для промоутера – робота на спеціалізованій виставці. Реально заробити 50, а то й 100 гривень за кілька годин роботи.

Продавець-консультант вихідного дня. Саме такі актуальні вакансії пропонує в серпні Інтернет. Продавати доведеться спортивний одяг і взуття відомого бренду. Чекають студентів і в мережах магазинів побутової техніки. Працюючи консультантом, можна розраховувати на кількасот гривень за в

ихідні.

Доставка газет і листівок по поштових скриньках. Суттєвий мінус такої роботи – «шкідливі» умови праці: консьєржки, домофони, в елітні будинки можуть просто не пустити. Оплачується не за час роботи, а за кількість доставленої продукції – як правило, 20 – 30 гривень за тисячу листівок. Є в цій роботі і свої хитрощі. Наприклад, у кілька будинків у спальному масиві «влазить» більше листівок ніж, наприклад, у квартал, побудований з «хрущовок».

«Робочі руки». Поняття «розвантажувати вагони» вже давно стало хрестоматійним. Така робота актуальна і сьогодні. Міцні чоловічі руки завжди затребувані, а особливо у великих містах. Це й різнороби на будівництві, й вантажники на складі та в магазині. Якщо не боїтеся важкої роботи, а також болю у м’язах і мозолів, кілька тисяч гривень на місяць – ваш реальний заробіток.

«Фаст-фуд» – робота в ресторанах швидкого харчування. Одразу попереджаємо: доведеться добряче побігати – особливо в обідні години пік і свята. Одна з переваг, яку надають фаст-фуди, – вільний графік. Скільки тобі працювати – обираєш сам. Деякі кафе дають знижку на харчування на робочому місці. Знайомі студенти, яким довелося працювати у фаст-фудах, розповідають, що там надзвичайно висока плинність кадрів.

Кур’єр. Цей вид заробітку має кілька аспектів. Найкраще – розвозити документи по місту, принаймні не доведеться тягати важкі сумки. Якщо працюватимете в Інтернет-магазині, то готуйтеся до того, що на ваші плечі ляже декілька десятків кілограмів продукції. Якщо влаштуватися на постійній основі, можна заробити до 3000 гривень. Тож цей варіант особливо актуальний під час канікул.

Розповсюджувач косметики. Ще під час навчання в педуніверситеті помітив, що на перервах одне з найбільш популярних чтив у дівчат – каталоги косметичної продукції відомих фірм. А коли з бездонних сумок виринали численні «пробники», від запахів у аудиторії паморочилось у голові. Так працюють дрібні розповсюджувачі косметики, які формують свою клієнтську базу, не відходячи від каси – університетського корпусу або гуртожитку. Компанії, як правило, пропонують відсоток від реалізованого товару. Тож прибуток залежить від вас. Але врахуйте, що розповсюджувачів тепер багато, тож знайти нових покупців не так і просто.

Актор масовки. Ось, наприклад, свіже оголошення на одному з сайтів: «рейтинговому телеканалу потрібні юнаки та дівчата для участі в кастингах і зйомках ТВ-проектів, ток-шоу, масовки, реклами, кліпів, кіно, реаліті-шоу. Досвід роботи – необов’язковий». Тож бажаючим погрітися під світлом софітів, а, можливо, ще й підзаробити грошенят варто розглянути такі пропозиції.

А де шукати?

Наприклад, у вашому міському центрі зайнятості. Також опитайте однокурсників або старших студентів. У великих містах більшість студентів підробляє, тож, можливо, на їхній роботі є вакансії. І, звичайно, Інтернет – Google вам на допомогу. Не оминайте і ярмарки вакансій, які відбуваються і в стінах вищих навчальних закладів. Зазвичай топ-компанії саме там шукають своїх майбутніх працівників. Можливо, вам не запропонують великі гроші, але це, швидше, робота на перспективу.

За матеріалами: "Освіта України"

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад