День відкритих дверей - джерело інформації щодо вибору професії

Дні відкритих дверей - щорічні заходи навчальних закладів, мета яких - залучити абітурієнтів до навчання, відповісти на всі їх запитання відносно умов вступу, напрямків навчання тощо.

Відвідування дня відкритих дверей корисне для розв'язання наступних завдань:

- отримання інформації про навчальний заклад взагалі (що пропонує ринок освітніх послуг, які варіанти можливі, інформація про професії, на які є попит у регіоні, перспективні професії, напрями працевлаштування);

- якщо Ви вже вибрали собі спеціальність, але не знаєте, де саме отримувати освіту - випишіть з довідника навчальних закладів ті, де є факультет,який Вас цікавить, і зателефонуйте до них - довідайтеся про дати проведення днів відкритих дверей;

- якщо мета Вашого відвідування - ознайомлювальна, не звертайте занадто багато уваги на деталі типу «документи, необхідні для вступу», а сконцентруйтеся краще на тому, які кафедри є на факультеті, які спеціалізації, і куди влаштовуються працювати випускники. Звертайте увагу й на«загальне враження» від навчального закладу.

- якщо Вам сподобався навчальний заклад, є сенс прийти на день відкритих дверей для того, щоб більш уважно придивитися до потенційної альма матер. У підсумку відвідування 2-3 таких заходів Вам буде необхідно зробити остаточний вибір на користь одного варіанту (залишіть, про всяк випадок, ще один «робочий» - раптом передумаєте).

Дні відкритих дверей мають бути для Вас джерелом вичерпної інформації, необхідної для прийняття рішення. На заходах дізнайтесь про умови вступу, де працюють випускники, передбачувані витрати на навчання, конкурс тощо. Зважайте й на «особисті враження»: якщо відчуєте «щось не те» (начебто, і навчальний заклад пристойний, але не подобається він мені, не лежить до нього душа) – розглядайте додаткові варіанти, довіряйте своїй інтуїції.

Джерело: Харківський обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад