Як правильно повернутися до роботи після відпустки?

Отже, довгоочікувана літня відпустка позаду. Ви добре відпочили та розслабилися. Тепер вам потрібно знову повернутися до робочих буднів. 

Ви свіжі, бадьорі та сповнені сил, але перші дні на роботі після відпустки здаються вам каторгою? На жаль, вас накрив синдром після відпустки...

Що таке післявідпускний синдром?

Психологи так говорять про депресивний стан, що наздоганяє нас після відпустки. За час відпочинку ви повністю випадаєте зі звичного ритму та розслаблюєтеся. Тепер вам доводиться знову включатися в роботу та відновлювати звичний життєвий ритм.

Медики стверджують, що у відпустці організм людини виділяє велика кількість ендорфінів - "гормонів щастя". Ви відчуваєте приплив сил, бадьорість духу та перебуваєте у відмінному настрої. Ваш організм повністю перебудовується: змінюється серцевий ритм, по-іншому працюють мозок і органи дихання.

Щоб знову повернутися до звичного робочого ритму, вашому організму знадобиться не менше 7 днів! У цей час ми й відчуваємо горезвісний післявідпускний синдром.

Кому простіше вийти на роботу?

Наскільки легко вам буде вийти з відпустки, залежить від вашого ставлення до роботи.

1. Працівник мимоволі

Ви ставитеся до роботи як до неминучого зла? Щодня буквально тягнетеся на роботу й у понеділок мрієте про те, коли наступить п'ятниця?

Ви бачите свою роботу в чорному світлі, вас дратують начальник, підлеглі, колеги?

Щоб повернутися з відпустки на таку роботу, вам потрібно докласти просто титанічних зусиль.

Подумайте, чи варто день у день це терпіти? Швидше за все, після відпустки вам краще пошукати собі інше місце роботи.

2. Працівник заради грошей

Ви вважаєте, що робота - це необхідне навантаження, що приносить пристойний прибуток? Повернутися на роботу вам буде набагато простіше. Декілька тижнів відпустки ви провели так, як мріяли? А після відпустки спокійно повертаєтеся до звичного робочого ритму. Щоб знову планувати свою майбутню відпустку.

3. Працівник-спортсмен

Ви розглядаєте роботу як захоплюючу подорож кар'єрними сходами? Для вас відпустка - невелика пауза між досягненням чергових професійних цілей? Виходить, ви й у відпустці тримаєте "руку на пульсі" всіх робочих проблем. І з задоволенням вийдете на роботу після її закінчення.

4. На роботі ви займаєтеся самовираженням?

Ви відноситеся до категорії найбільш щасливих працівників. Щодня ви відкриваєте для себе щось нове, здобуваєте нові навички та будуєте подальші плани. Навіть у відпустці ви постійно думаєте про роботу й одержуєте задоволення від однієї думки про те, що незабаром туди повернетеся.

Як швидше звикнути до роботи

У кожному разі вам буде непросто повернутися до роботи після декількох безтурботних відпускних тижнів. Щоб швидше адаптуватися, запам'ятайте декілька простих правил.

1. Повертайтеся додому з відпустки за 2-3 дня до початку роботи. Ви зможете акліматизуватися, звикнути до життя у великому місті й упокоритися з думкою про роботу.

2. У перші дні після відпустки намагайтеся не перевантажувати себе справами. Виконуйте лише термінові та найважливіші завдання, а рутину відкладайте на потім.

3. Після перших днів на роботі дозвольте собі трохи розслабитися. Не кваптеся виконати всю домашню роботу, що нагромадилася після відпустки.

4. Спогади про добре проведену відпустку повинні залишитися з вами якомога довше. Запросіть друзів і покажіть їм фотографії, розкажіть всі подробиці своєї подорожі й обміняйтеся новинами.

За матеріалами: http://lady.tochka.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад