Знову спізнилися: 12 порад, які допоможуть позбутися поганої звички

 

Ви так і продовжуєте одягати не попрасовану сорочку та снідати на ходу? Ваші колеги давно розпізнають вас як того, хто постійно спізнюється, а керівництво вже стомилося робити зауваження? То, можливо, проблема не в обставинах, а у вас? Пропонуємо поради, які допоможуть перетворитися на містера чи місіс пунктуальність.

Напишіть розклад дня, тижня, місяця

Якщо вам важко запам’ятати все, що запланували, ви постійно плутаєтеся що і коли повинні зробити – на допомогу прийде старий добрий щоденник, в якому погодинно/похвилинно можна запланувати день, тиждень, місяць.

Також сучасні гаджети допоможуть у цьому ділі. Наприклад, додаток Google Calendar допоможе планувати зустрічі та інші справи, за допомогою налаштувань можна отримувати повідомлення на поштову скриньку.

Корисним буде багатофункціональний планувальник справ і цілей від Agnessa Studio (нагадування, збір статистики, віджети, ведення щоденника). Додаток дає можливість розділити одне завдання на декілька дрібних підзавдань, що полегшує його виконання.

Головне – плануйте справи ретельно, завжди відводьте більше часу на виконання того чи іншого завдання.

Прокиньтеся незвично

Встановіть мелодією будильника улюблений трек, поставте біля ліжка квіти, засинайте з котом, який вранці обов’язково вас розбудить.

Ранкові ритуали, які пропонує Гел Елрод у книзі «Магія ранку. Як перша година дня визначає ваш успіх», допомогли десяткам тисяч людей змінити життя, відчути себе краще і встигати більше, поліпшити здоров’я, скинути зайву вагу. Для того, щоб простіше прокинутися і почуватися бадьоро, автор радить:

  • сформулювати свої наміри, перш ніж йти спати. Адже перша ваша думка вранці, як правило, буде такою ж, якою була остання думка перед сном;

  • поставити будильник якнайдалі від ліжка (рух – це енергія);

  • почистити зуби. Для створення ефекту свіжості можна використати ополіскувач для рота зі смаком м’яти;

  • відновити запас води в організмі, випивши склянку води.

Заведіть собаку

Домашній улюбленець точно вам не дасть спізнитися. Хочеш чи ні, а вигуляти собаку вранці доведеться, це й для здоров’я корисно – прогулюватися у будь-яку погоду.

Лягайте спати раніше

Так ви дасте можливість організму відпочити й прокидатися стане легше. Намагайтеся лягати спати завжди в один і той же час (у вихідні теж). Відстежуйте фази сну за допомогою смарт-годинників, браслетів-трекерів, смартфонів (завантажте спеціальні додатки). Функція «розумний» будильник вибирає потрібну фазу сну, щоб ви прокинулися бадьорим і почувалися добре. Відстеження сну допомагає сформувати найбільш корисний графік сну і відпочинку, позбутися безсоння. Також спонсорами гарного сну є добре провітрена кімната, вечірня прогулянка, спокій та гарні думки перед сном.

Почніть день зі спорту

Ранкова пробіжка на свіжому повітрі чи заняття у спортзалі (до роботи) зарядять енергією та настроєм на цілий день. Купіть абонемент у спортзал. Так збільшаться шанси, що принаймні місять ви проходите на заняття, а не зупинитеся на пробному.

Долучіть кохану людину, друзів чи родичів

Якщо ви розповісте своїм рідним про те, що плануєте побороти спізнення, вони з радістю зроблять контрольний дзвінок чи відправлять смс для того, щоб ви прокинулися вчасно.

Плануйте look, прасуйте звечора

Продумайте ввечері, що б хотіли одягнути наступного дня та підготуйте все необхідне (не забудьте про аксесуари). Адже плями на сорочці чи кофтинці, зім’яті штани чи дірка на колготках можуть забрати багато часу вранці.

Приготуйте сніданок ввечері

Нехай це буде щось легке, просте та корисне. Допоможе у приготуванні свіжих та теплих страв мультиварка, яка закінчить приготування страви саме тоді, коли вам потрібно, та сповістить про це сигналом.

Табу пожирачам часу

Здається, лише на хвилинку зайшов у соцмережі – а пройшло півгодини. Колега вночі поділився фотографіями з вечірки, друг поцікавився справами, зачепила якась новина… Все це можна переглянути дорогою на роботу чи ввечері, а вранці використати час з користю.

Змініть місце роботи

А чи задумувалися ви, чому саме запізнюєтеся? Якщо ви спізнюєтеся саме на роботу, а в інших ситуаціях з пунктуальністю все гаразд – можливо, ви собі просто боїтеся зізнатися, що не хочете йти на цю роботу, або хтось із колег дратує. Не варто примушувати виконувати роботу, яка вам не до вподоби, або спілкуватися з людьми, поряд з якими відчуваєте дискомфорт. Життя коротке – шукайте роботу, на яку йтимете з радістю, і проблема відпаде.

Час на форс-мажор

Заплануйте ранок так, щоб хвилин 10–15 ви мали в запасі. Ніколи не плануйте приходити хвилина в хвилину. Раптом зламається автомобіль чи підбори, спізниться автобус, застрягнете в ліфті, забудете парасольку. Якщо все пройде без пригод – залиште цей час для улюблених занять: приділіть час дітям, додивіться фільм, дочитайте книгу, випийте кави, порозмовляйте з колегами.

Працюйте над помилками

Навіть якщо у вас не вийде з першого разу побороти спізнення, подумайте над тим, що ви робите не так, зробіть висновки й продовжуйте.

Потрібно розуміти, що спізнюються всі. Так, рейси скасовують, будильники не спрацьовують, техніка підводить. Якщо це трапляється раз в місяць – нічого страшного, але якщо ви щодня спізнюєтеся, підводите людей, зриваєте заплановані зустрічі – з цим потрібно боротися.

thepoint.rabota.ua

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад