Понаднормова робота зменшує продуктивність праці

Існує пряма залежність від ефективності відпустки та продуктивності праці, - таку думку на прес-конференції в РІА Новини висловив в.о. керівника Центру ім. Сербського, головний фахівець-психіатр Міністерства охорони здоров’я та соцрозвитку Росії Зураб КЕКЕЛІДЗЕ.

«У тих колективах, де люди не йдуть без дозволу начальника, що радіє, що його співробітники засиджуються в офісах допізна, продуктивність праці невисока. Відбувається її імітація. Працівники вже не можуть діяти ефективно, тому що перевтомлені. З'являються скарги на погіршення пам'яті, що є синдромом перевтоми. Людині необхідний відпочинок, що є елементом психогігієни», - розповів Зураб Кекелідзе.

Протягом доби, нагадав психіатр, необхідно правильно використовувати свій час. «Вважається, що вісім годин потрібно спати, вісім - працювати, вісім - відпочивати, щоб бути готовим до наступного дня. Багато людей вважають, що вісім година для сну - це багато, адже генії спали по п'ять-шість година. Це не зовсім справедливо - людині для повноцінного відновлення потрібен більш тривалий час. Робочий час також повинен становити не більше восьми годин, тому ще в XIX столітті домоглися встановлення 40-годинного робочого тижня», - сказав він.

Джерело: http://www.hr-portal.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад