Як втілити нереалізовані за рік цілі?

Аналіз своїх професійних успіхів за відпрацьований рік допомагає фахівцеві зрозуміти, чого він практично досяг і які цілі вдалося реалізувати за цей часовий відрізок. Вони також допомагають проаналізувати ефективність своєї роботи та дізнатися, які термінові завдання від керівника не були вирішені в повній мірі і їх слід перенести на інший часовий період, а які зовсім застаріли та вже не є актуальними для компанії в цілому.
Отже, підбиваючи підсумки минулого робочого року, ви виявили завдання, які не встигли реалізувати. Випишіть ці завдання на окремий аркуш паперу та обговоріть з керівником їх актуальність. Це допоможе вам відсіяти непотрібні завдання, що вже полегшить і зменшить вам роботу.
Як перетворити цілі в дії
Нереалізований список завдань розмістіть на видне місце на вашому столі, щоб вони завжди нагадували про себе та про важливість їх виконання. Кращим способом реалізації списку цілей і завдань є часткове послідовне їх виконання. Ось декілька порад від психологів, щоб не перевантажувати себе психологічно:
1. Не виконуйте декілька завдань одночасно. Це розсіює увагу та вашу концентрацію.
2. Оцініть адекватно свої зусилля у вирішенні даного завдання, проаналізуйте, які ресурси та види допомоги ще вам необхідні.
3. Якщо ви не знаєте, як виконати те чи інше завдання, попросіть роз'яснити у керівника його спрямованість та інші неясні моменти виконання. Ви також можете попросити допомоги більш кваліфікованих і досвідчених працівників.
4. Якщо у вас виникли явні проблеми або труднощі в реалізації завдання, порадьтесь з керівником.
5. І головне, не залишати виконання цих завдань на потім. Вони повинні бути реалізовані в найближчому майбутньому.
Чому доведення нереалізованих цілей за рік до логічного кінця так важливо?
По-перше, необхідно знати свій річний обсяг завдань на виконання.
По-друге, важливо знати та особисто бачити куди ти йдеш, реалізуючи ці завдання, і куди рухається компанія.
По-третє, так ви постійно тримайте себе в уздечці, не даєте розслабитися і забути про завдання, які залишилися висіти на вас вантажем з минулого року. По-четверте, ви повинні вчитися доводити завдання до логічного завершення – це важливий навик будь-якого кваліфікованого спеціаліста.
https://jobs.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад