Що робити, якщо вами незадоволені на роботі

Вам здається, що у вас все чудово виходить, а керівництво наполегливо переконує у протилежному? Давайте розберемося, в чому справа та як поліпшити своє становище.
1. Відставити емоції
Розпалювати пристрасті й починати суперечки та обговорення – програшний варіант. Словами, скандалами та істериками ви нічого не досягнете, якщо і без того перебуваєте в хиткому положенні.
2. Адекватно оцінити обстановку
Якщо ви охололи, погляньте на ситуацію відстороненим поглядом. А краще – поглядом власника компанії або вашого керівництва. Ви були б задоволені своєю роботою? Про такого співробітника ви мріяли б? Якщо щось викликає сумнів, це привід не просто задуматися, а почати діяти.
3. Змінити стратегію
Відсунувши емоції і оцінивши ситуацію, починайте діяти. Ось приблизний план, який повинен допомогти виправити становище:
    попросіть у керівництва вказати на ваші проблемні сторони. Дізнайтеся, що конкретно ви робите не так, що потрібно змінити, якого результату від вас чекають;
    заручіться підтримкою колеги, якому довіряєте, попросіть його на час стати вашим наставником або куратором;
    міняйте тактику вирішення завдань;
    пам'ятайте про особисту відповідальність. Виконуйте кожен проект так, ніби вся компанія належить вам, і саме від ваших дій залежить її успіх;
    не повторюйте колишніх помилок. Уникайте попереднього досвіду. Пам'ятайте, все, що було до – це не те, що вам потрібно. Шукайте нові стежки.
4. Змінити своє ставлення
Важливо також розуміти, чи готові ви щось змінювати в собі або все-таки впевнені, що провини вашої немає, а керівництво просто чіпляється. Визнати власну некомпетентність дуже складно.
Тому, швидше за все, ви будете чинити опір змінам, не захочете визнати свою неправоту, вам стане неприємно працювати в колективі, в якому вас не цінують, ви звільнитеся, а потім, на новому місці, все почнеться заново. А може й ні. Як би там не було, перш за все потрібно почати з себе.
5. Не допомогло? Тоді змінити місце роботи
Порада радикальна, але актуальна для тих, кому наші поради не допомогли. Якщо ви на 100% впевнені, що викладається на повну, і досягнуті результати – привід для похвали, а не невдоволення. Якщо ваш показники ефективності суперечить словам керівника, а колеги не вважають вас некомпетентним співробітником, можливо, варто задуматися про зміну роботи. Не варто жертвувати своєю кар'єрою і розвитком, якщо ваших зусиль не оцінюють.
Цілком можливо, що на новому місці ваші старання принесуть більше користі і для компанії, і для вашого професійного зростання.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад