У Міносвіти повідомили, якій кількості студентів можуть скоротити стипендії

У Міносвіти повідомили, якій кількості студентів можуть скоротити стипендії

У минулому році стипендіальна реформа спровокувала гострі дискусії між Мінфіном і Міністерством освіти і науки. Цей рік не став винятком. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що її позиція не збігається з намірами Міністерства фінансів.

"Міністерство освіти і науки не отримувало жодного офіційного звернення міністерства фінансів щодо майбутніх планів щодо скорочення стипендій. Заяви окремих представників міністерства фінансів в ЗМІ - це їх власне особиста думка", - сказала вона.

"Я вважаю, що поступове скорочення студентів, які отримують стипендію, до 15% неможливо. По-перше, таке скорочення буде демотивувати студентів. По-друге, сьогодні в Україні така економічна ситуація, рівень життя низький, і ми повинні підтримувати студентів", - додала Гриневич.

Як відомо, з січня цього року почали діяти нові правила нарахування стипендій. Уряд ввів рейтингування (рейтинги формуються на рівні ВНЗ), яке обмежило кількість одержувачів стипендій на рівні 40-45% студентів-бюджетників, а також збільшило розмір академічної стипендії.

Заступник міністра фінансів Сергій Марченко розповів VoxConnector, що на цьому зміни можуть не закінчитися і вже з наступного року студентів можуть чекати нові правила виплати стипендій з одночасним збільшенням їх розміру.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад