Податківці виявили в Україні 64 тисячі нелегальних працівників

Податківці виявили в Україні 64 тисячі нелегальних працівників


Державна податкова служба виявила цього року 64 тисячі осіб, які працювали без належного оформлення трудових відносин з роботодавцем. Про це на прес-конференції заявив заступник глави Державної податкової служби України Сергій Лікар.

«Найманий робітник є беззахисним, тому що зараз умови диктує роботодавець. І в працівника виникає запитання – чи варто погоджуватися на ці умови або взагалі не працювати та не одержувати жодного прибутку», - констатував Сергій Лікар.

Він розповів, що податкова служба на сьогоднішній день серйозно вивчає це питання: аналізує економічну діяльність підприємців і уточнює кількість найманих робітників.

«У нас був такий випадок: в одного суб'єкта було чотири торговельні точки, де він надавав послуги та продавав товари. Проаналізувавши його роботу ми побачили, що в нього лише чотири наймані робітники. Можливо, у цьому випадку директор поєднував роботу продавця, може й бухгалтер виконував якісь суміжні функції. Але потім подивилися та надіслали запит підприємцеві, попросили прокоментувати. Приємно було зазначити, що суб'єкт після цього відобразив збільшену кількість найманих робітників. І без нашого втручання, тільки на підставі нашого листа, збільшив фонд оплати праці», - розповів Сергій Лікар.

Джерело: http://www.bagnet.org/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад