Кожна друга компанія у світі шукає кваліфікований персонал

Кожна друга компанія у світі шукає кваліфікований персонал

Kelly Outsourcing and Consulting Group підготувала нове дослідження процесів рекрутменту на світовому ринку праці. Його результати показують, що на тлі подолання кризових тенденцій у глобальній економіці, кожна друга компанія у світі, як і раніше, зазнає труднощів з пошуком і підбором кваліфікованого персоналу.
У порівнянні з результатами аналогічного дослідження 2010 року процеси рекрутмента трохи спростилися в Європі та в обох Америках. Сьогодні труднощі з пошуком і підбором персоналу відчувають 63% HR-підрозділів у Європі (65% - в 2010 р.) і 38% - в обох Америках (46% - 2010 р.). При цьому найбільш серйозні труднощі з рекрутментом - в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де проблеми відчувають вже 67% компаній (в 2010 - лише 50%).

В якості головної причини, яка ускладнює процес пошуку необхідних кадрів, у всіх регіонах світу був названий «недостатній професійний рівень кандидатів». Виходячи з отриманих даних, можна прогнозувати, що попит на кваліфікований персонал буде неухильно зростати, оскільки в цілому 94% компаній планують в 2011 році тією чи іншою мірою збільшити штат постійного персоналу. Досить сприятлива ситуація складається й для молодих фахівців - 83% респондентів зазначили, що планують наймати в штат випускників вишів.

Цікаво зазначити, що більшість компаній (53%) мають намір залучати до процесу рекрутменту приватні кадрові агентства, причому в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні послугами рекрутингових агентств компанії користуються набагато частіше, ніж їхні колеги в Європі й Америках. Можливо, однією з причин залучення зовнішніх провайдерів є те, що більшість компаній не має у своєму розпорядженні значних власних HR-ресурсів - майже три чверті (73%) HR-відділів компаній у світі укомплектовані не більш ніж п'ятьма співробітниками.

Джерело: Kelly Services CIS.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад