Гроші не завжди мотивують брати на роботу інвалідів

Гроші не завжди мотивують брати на роботу інвалідів


В Україні спростився механізм розгляду документів для надання роботодавцям дотації на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості. Відтепер документи від підприємців розглядатиме лише Фонд соціального захисту інвалідів.

Це нововведення передбачене відповідною Постановою Кабміну.

Інша зміна полягає у тому, що віднині кошти дотації спрямовуватимуться не лише для пристосування існуючого робочого місця, а й на створення нових спеціальних робочих місць для інвалідів.

Чи вмотивують усі ці нововведення волинських підприємців частіше брати на роботу неповносправних, «ВН» прокоментували у компанії «Модерн-Експо». Тут переконані, що нововведення й особливо додаткове фінансування спонукатимуть підприємців створювати нові робочі місця й працевлаштовувати інвалідів. Щоправда, насамперед, це стосуватиметься «невеликих фірм для яких – це варіант розвитку, і соціальної відповідальності, тоді як великі підприємства за потреби й без підтримки держави створюють робочі місця» – переконана начальник відділу по роботі з персоналом СП ТОВ «Модерн-Експо» Наталія Йонік.

Вона додала, що зараз на підприємстві працює 60 людей з інвалідністю, тоді як загалом тут 1420 працівників. «Не можна сказати, що ми не вмотивовані працевлаштовувати інвалідів, просто не завжди наші умови праці співпадають з можливостями цих людей. Все таки є обмеження МСЕК. Стосовно створення спеціальних робочих місць для людей з особливим здоров’ям, то була у нас спроба продумати такі робочі місця для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, але поки що даний проект не знайшов практичного втілення. Навряд чи дотації сприяють його реалізації: ми реально не бачимо поки що, як пристосувати таке бажання до наших виробничих процесів» - констатувала Наталія Йонік.

Джерело: http://www.volynnews.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад