4 сезони пошуку роботи

4 сезони пошуку роботи

Напевно багатьох цікавить, чи впливає пора року на успіх у працевлаштуванні? Впливає.

Літо

Період відпусток і розслабленого режиму. Влітку можна бачити невелику кількість випускників-ентузіастів, які з ще теплими дипломами обступають кабінети керівників великих компаній і мріють підкорити трудові олімпи. Багатьох з них охоче беруть на літню практику або замість основного співробітника на час його відпустки. Але в цілому, процес активного працевлаштування та кадрових пересувань влітку теж відпочиває.

Осінь

Після добре проведеного відпустки, канікул і подорожей люди повертаються до міст і ... починають активно шукати роботу. Пік активності припадає на вересень і першу половину жовтня. Багато здобувачів з регіонів приїжджають саме в цей період, а не дуже великі компанії (у великих план кадрових пересувань складається за рік і суворо дотримується) шукають нових співробітників. Якщо ви збираєтеся змінювати або шукати роботу, задуматися краще про це наприкінці серпня і до вересня мати відмінне резюме і чітко побудовані кар'єрні плани.

Зима

Найстабільніший час для компаній та працівників. Взимку ніхто не хоче звільнятися і звільняти. Нові співробітники, які влаштувалися восени, працюють і чекають на весняну відпустку, керівники компаній готують річні звіти і зовсім не зацікавлені в якихось кадрових перестановках. Так що, якщо ви звільнилися взимку, знайте, що знайти роботу вам буде складніше, ніж, наприклад, тієї ж осені.

Весна

Час відлиги. "Осінні" співробітники йдуть в першу відпустку, а багато в переддень літа звільняються або починають шукати роботу з вільним графіком. Так уже в нас повелося, що влітку хочеться відпочивати. Навесні найчастіше можна побачити приписку до вакансії «... на літо». Деякі компанії проводять експериментальне працевлаштування на літо. Беруть співробітників ще з весни, щоб підготувати до роботи і в літні місяці подивитися, чи потрібен такий працівник компанії. В цілому, деякі компанії готові відкривати нові вакансії навесні.

Варто зазначити, що тут розглядаються середньостатистичні компанії чисельністю до 300 осіб, з офісною роботою.

Протилежну картину можна спостерігати в ресторанному бізнесі або сезонному. Також у великих компаніях, де чисельність працівників понад 1000 осіб, існують заздалегідь складені плани з усіма кадровими переміщеннями, і відходять від них тільки у випадку форс-мажорних обставин.

Для любителів змінювати роботу важливо зазначити, що роботодавців, як мінімум, насторожує велика кількість записів у трудовій книжці, особливо якщо термін роботи не перевищує рік на кожному робочому місці. Для роботодавця це є ознакою нестабільності потенційного співробітника. Багато компаній відмовляють у працевлаштуванні саме з цієї причини, навіть, незважаючи на те, що загальний досвід роботи може досягати десяти і більше років.


Джерело: http://eva.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад