Пошук роботи за допомогою рекрутингових агентств

Виникає питання, з чим пов'язане таке бажання, чому люди усвідомлено обмежують свої можливості працевлаштування?

Переваги агентств

Розглянемо переваги взаємодії з кадровими агентствами, рекрутинговими компанії, де послуги за пошук персоналу оплачує роботодавець.
Великі відомі агентства з підбору персоналу мають свій пул постійних клієнтів, які перш ніж розміщувати позицію у відкритих джерелах звертаються до своїх постійних партнерів.
Іноді, відбувається заміна працюючого персоналу або відкривається новий напрямок, старт проекту, і позиція, відкрита в компанії, є конфіденційною. Тому інформація про таку позицію не з'являється у відкритих джерелах, а розміщується серед компаній, що здійснюють підбір персоналу.
Багато компанії середнього і малого бізнесу не мають структуру, що відповідає за підбір персоналу. Тому взаємодія з компаніями з підбору персоналу є для них швидким і дієвим способом наймання необхідних фахівців.
Компанії з підбору персоналу зацікавлені в залученні кваліфікованих фахівців для працевлаштування. Рекрутери орієнтуються в бізнесі, знають тенденції ринку праці, володіють інформацією про потреби своїх клієнтів. І відповідно, можуть дати пораду, проконсультувати щодо ситуації на ринку, запропонувати низку кроків для збільшення шансів працевлаштування.

Мінуси роботи з агентством

У процесі взаємодії з компаніями, що займають підбором персоналу, є деякі мінуси.
Працевлаштування ніким не гарантоване, оскільки рішення про наймання приймає не рекрутер, а клієнт.
Ще одна проміжна ланка. Вам доведеться витратити час, щоб познайомитися з рекрутером. Однак даний момент можна також віднести і до плюсів. Якщо Ви не підійшли за критеріями пошуку на одну позицію, вас завжди можуть розглянути на іншу позицію, тому що ваш досвід та особисті якості вже зрозумілі рекрутеру, і він може запропонувати цікаву вакансію в першу чергу вам, а потім вже розглядати інших фахівців.
Відбір ведеться за суворо визначеними параметрами клієнта, які передаються агентству. Тому якщо ваше резюме не відповідає критеріям відбору на 100%, ймовірність працевлаштування через кадрове агентство для Вас знижується.
Відбір ведеться не лише за формальними ознаками, а й за відповідністю кандидата корпоративній культурі компанії. Тому на інтерв'ю оцінюються не лише професійні навички, а й особисті якості. Якщо при взаємодії з прямим роботодавцем на деякі моменти служба персоналу може закрити очі, вважаючи це неважливим, то співробітник кадрового агентства буде більш ретельно підходити до оцінки персоналії.

Рішення

Отже, чи варто витрачати час і сили на взаємодію з рекрутинговими чи кадровими агентствами?

Якщо ви:
Оцінюєте себе як висококваліфікованого фахівця;
Володієте іноземною мовою;
Спеціаліст у вузькій сфері і таких як ви не дуже багато на ринку праці;
Хочете працювати у великій, стабільній, відомій, іноземній, компанії, що розвивається (бажане підкреслити);
Хочете мати прозорий компенсаційний пакет;
Хочете будувати свою кар'єру поступально, набути досвіду роботи під керівництвом висококваліфікованих спеціалістів;
Готові до самоаналізу і відкриті до сприйняття оцінки себе з боку;
Готові знайомитися з новими людьми, відточувати свої навички проходження інтерв'ю.

Тоді Вам не треба шкодувати свого часу на взаємодію з компаніями, що займаються підбором персоналу. Ваше резюме із задоволенням розмістять в базі; з Вами зустрінуться, познайомляться, розкажуть про новини на ринку праці. Можливо, кваліфіковані фахівці з підбору персоналу щось порекомендують Вам, якщо у вас є в цьому потреба.

Джерело: http://www.brainity.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад