Визначено місце проживання найбільш злісних прогульників

Міжнародне дослідження ініціював Інститут трудових ресурсів. Під час дослідження 71 відсоток опитаних китайських громадян зізналися, що неодноразово брехали начальникам про хвороби, щоб влаштувати собі позачергової вихідний. Після китайців у списку злісних прогульників йдуть жителі Індії, Австралії, Канади і США. Найбільш відповідальними фахівцями стали французи, серед яких лише 16 відсотків респондентів брехали про хвороби. Друге місце з кінця зайняли працівники з Мексики, де кількість прогульників наближається до позначки в 38 відсотків.

Дослідження вказує на чіткий взаємозв'язок, яка простежується між кількістю прогулів і складністю умов роботи. Якщо громадяни країни отримують велику зарплату, мають гідну відпустку і достатню кількість вихідних, їм просто немає сенсу прогулювати роботу. Наприклад, в лідируючій Франції обов'язкова оплачувана відпустка триває тридцять днів, внаслідок чого люди не хочуть збігати з роботи. А ось у Китаї можна оплачувати лише десятиденну відпустку. В Індії цей показник знаходиться на рівні дванадцяти днів.

Соціологи зазначають, що прогульниками можуть стати працівники, які мають важкий графік роботи та піддаються постійним стресам і високим навантаженням. Сюди ж були віднесені і люди, які вимушені доглядати за дітьми. Як правило, прогульники сидять вдома, лежать у ліжку, дивляться телевізор або проводять час за комп'ютером. Респонденти розповіли, що їхні "хвороби" можна було б звести до мінімуму, якщо б була можливість працювати вдома і мати гнучкий графік.

Джерело: http://job-dv.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад