Університетська освіта не надає канадцям гарантії фінансового благополуччя

Цілком резонно, що у канадських батьків виникає запитання: А чи варто півжиття збирати гроші дітям на освіту, якщо навіть вона не захистить їх від безробіття та малих прибутків?

У більшості випадків канадці, які здобули університетську освіту, заробляють набагато більше за тих, хто її не має. Проте, при середній по країні річній зарплаті в $37,000 один з п'яти канадців зі ступенем бакалавра заробляє менше половини цієї суми.

За даними звіту у Канаді кількість незаможних громадян з вищою освітою більша, ніж у будь-якій іншій країні Організації Економічного Співробітництва та Розвитку.

На практиці виходить, що загальний принцип – кожен громадянин, який має вищу освіту, заробляє протягом життя більше одного мільйона доларів – слушний не для всіх випускників канадських університетів.

Інвестиції у вищу освіту, як і раніше, залишаються ризикованими, а ступінь ризику залежить від тієї спеціальності, з якої студент одержує диплом.

Найбільш успішні з погляду зарплат, що одержуються на робочих місцях, випускники наступних спеціальностей: бізнесу, інженерії та математики. Їхні річні заробітки на 12-17% більші, ніж гроші, витрачені на навчання в університеті. Для випускників гуманітарних і соціальних наук цей показник складає лише 4-6%.

Джерело:NewCa.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад