У світі не вистачає понад 2,5 млн вчителів

Більше половини — близько 1, 1 млн — припадає на країни Африки до півдня від Сахари. Але потреба в додаткових учителях відчувається не лише в країнах, що розвиваються: США, Іспанія, Ірландія, Італія та Швеція також перебувають у списку 112 країн, в яких не вистачає вчителів. 

Конкретно по регіонах нестача у вчителях виглядає таким чином: Арабські країни (- 243 000 учителів), Південна та Західна Азія (- 292 000), Північна Америка та Західна Європа (- 155 000). Разом з тим, у країнах Центральної Азії та Східної Азії, Латинської Америки та Карибського регіону вона становить лише 11% від загальносвітової кількості вчителів, необхідних для досягнення до 2015 року цілей загальної початкової освіти.

Українські школи укомплектовані вчителями, але кількість педагогів у віці до 30 років зменшується з кожним роком: якщо 4,5 роки тому їх було 21%, то зараз 17%.

При цьому на сьогодні в навчальних закладах працюють 78 тисяч 600 учителів пенсійного віку, що становить більш 16%. Найбільше таких учителів - у школах Севастополя, у Донецькій області та в Автономній Республіці Крим.

Джерело: http://zn.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад