Зарплату шахтарям підвищать на 20%

Окрім того, 0,3 млрд гривень планується спрямувати на фінансування заходів з охорони праці та техніки безпеки шахт, що у 2,3 раза більше, ніж у поточному році, – передає прес-служба міністерства фінансів.

Ще 1,3 млрд гривень виділяється для фінансування заходів з ліквідації збиткових підприємств вугільної промисловості.

Загалом, у проекті державного бюджету на 2012 рік видатки для вугільної галузі збільшено до 9,5 млрд грн, що на 1 млрд грн більше, порівняно з 2011 роком.

Значну увагу у 2012 році держава приділятиме і питанням енергозбереження, на фінансування яких передбачено 0,9 млрд грн, зокрема:

- 0,7 млрд грн – на будівництво електричних мереж та приєднання їх до об’єктів, які виробляють електроенергію з відновлювальних джерел енергії;

- 0,2 млрд грн – на облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку.

Варто зазначити, що політику державної підтримки цієї галузі відображають преференції для енергозберігаючих підприємств, визначені в Податковому кодексі України, які спрямовані на зниження податкового навантаження та стимулювання впровадження новітніх енергозберігаючих технологій.

Не оминув увагою проект бюджету наступного року і виробництво авіаційної техніки та космічну галузь, для яких передбачено фінансування в розмірі 0,6 та 0,2 млрд грн відповідно. Ще 0,4 млрд грн отримають інші пріоритетні галузі.

Важливим є і те, що підтримку промисловості передбачається надавати в тому числі і через механізм здешевлення кредитів, що стане суттєвим кроком у додатковому залученні коштів з банківського сектору на розвиток цих галузей.

Загалом, у проекті бюджету на 2012 рік передбачено спрямувати 1,2 млрд гривень на розвиток пріоритетних галузей економіки, що в 2,5 раза більше, ніж у 2011 році.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад