В Україні порушено 800 кримінальних справ через борги із зарплати

Як повідомили  у відділі зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, до відповідальності притягнуто 3,4 тис. посадовців, з яких 840 працівників органів державної влади та контролю, погашено більше 1 млрд грн заборгованості з виплати заробітної плати.

Так, прокурор Хотинського району Чернівецької області 15.06.2011 порушив кримінальну справу за ч.1 ст.175 КК України стосовно директора ТОВ «ВКТ «Арго», який у період з січня до квітня 2011 року умисно не виплачував заробітну плату працівникам підприємства, допустивши її безпідставну невиплату на суму 2,5 млн грн. Заборгованість з виплати заробітної плати повністю погашено у ході провадження досудового слідства, яке на даний час триває.

Тільки після порушення 01.04.2011 прокуратурою м. Запоріжжя кримінальної справи стосовно посадових осіб КП «НВК «Іскра» за фактом умисної невиплати заробітної плати погашено понад 11 млн грн заборгованості перед працівниками підприємства.

На виконання припису прокуратури Дніпропетровської області в квітні цього року виплачено 955 тис. грн заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ТОВ «Проско ресурси».

Численні порушення вимог законів про оплату праці виявлено на підприємствах державної форми власності.

Прокуратура Оболонського району м. Києва 23.06.2011 порушила кримінальну справу стосовно директора ДП «Український державний геологорозвідувальний інститут» за ч.1 ст.175 КК України, ч.1 ст.212-1 КК України у зв'язку із безпідставною умисною невиплатою заробітної плати 277 працівникам підприємства на загальну суму 2,5 млн грн та умисним ухиленням від сплати єдиного соціального внеску, що призвело до ненадходження коштів до Управління ПФУ в Оболонському районі м. Києва у сумі 1,2 млн грн. Досудове слідство у справі триває.

Прокуратура Московського району м. Харкова 17.05.2011 порушила кримінальну справу за фактом безпідставної невиплати заробітної плати стосовно посадових осіб державного підприємства «Харківський електромеханічний завод» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України, якими упродовж листопада 2010 року – березня 2011 року не виплачено заробітну плату 532 працівникам у сумі 3,5 млн грн. Кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад