Шукачі брешуть по-новому

За статистикою, лише 30% шукачів - це люди, яких раніше скоротили, а інші звільнені через, скажімо, незадовільні результати праці, через часті прогули, через сварки з керівництвом... Але таку інформацію дуже легко перевірити, і шукач щоразу ризикує бути розкритим.

Одним з нових видів брехні є скарга на свої непомірні обов'язки, які не були передбачені договором наймання. Таку інформацію перевірити практично неможливо, тому що сполучення, як правило, не оформлюється офіційно.

Щоб одержати заповітну посаду, шукач може пообіцяти виконати те, з чим він навіть не знайомий, аби тільки показати себе профі. У цьому випадку інтерв'юерові необхідно задати йому декілька запитань, щоб довідатися, якою саме інформацією володіє шукач.

Буває так, що шукач називає причиною звільнення банкрутство фірми. Якщо це, дійсно, так, то це можна перевірити за декілька хвилин, навіть зайшовши в Інтернет. Адже банкрутство - це ціла подія, що, безсумнівно, знайде відбиття в ЗМІ або на сайті «збанкрутілої» компанії.

На сьогодні найпоширенішим видом неправди здобувача є його значна зайнятість у Мережі, тобто робота фрілансера. Що ж робити, якщо людина говорить, що він не працював тільки офіційно, а так, за домашнім комп'ютером проводила дні та ночі. Такого роду інформацію перевірить складно, але також можливо. Якщо людина, дійсно, працювала «у вільному польоті», то вона не буде нічого про себе та свої досягнення в Інтернеті приховувати. Сумлінний фрілансер надасть всю необхідну інформацію про свою роботу: види замовлень, замовників, контактні дані... Все це на першу вимогу шукач зобов'язаний надати майбутньому роботодавцеві, у протилежному випадку всі слова про роботу будуть викликати лише недовіру рекрутерів. Взагалі, для виявлення рівня професіоналізму досить дати шукачеві кілька тестових завдань. А у випадку, якщо він відмовиться їх виконувати, розмову можна вважати завершеною не на користь «майбутнього співробітника», тому що доцільність його перебування на посаді буде прагнути до нуля.

Часто буває так, що людину знижують у посаді, і вона не бажає більше працювати на колишньому місці та на нових умовах, тому звільняється. А шукає нову роботу, кажучи, що її посада просто ліквідували. Таку інформацію легко перевірити за допомогою штатного розкладу. Якщо ж вам не захочуть надати настільки конфіденційні дані, то про факт зниження співробітника в посаді компанія просто зобов'язана сказати.

Джерело: http://www.naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад