У січні-серпні 2011 року в Вінницькій обласній службі зайнятості були зареєстровані майже 32 тис. незайнятих громадян

Протягом восьми місяців від 6 тис. роботодавців до центрів зайнятості надійшли дані про наявність 30,8 тис. вакансій, серед яких найбільш затребуваними були продавці продовольчих і непродовольчих товарів, охоронники, водії, кухарі, трактористи, слюсарі-ремонтники тощо. Користувалися попитом на ринку праці також фахівці з високим рівнем кваліфікації, зокрема, бухгалтери, менеджери. 

На кінець серпня на 21,7 тис. осіб, які шукали роботу за допомогою центрів зайнятості, налічувалося 1888 вакансій, у т. ч. для робітників – 989 , службовців – 492, для осіб, які не мають спеціальної підготовки – 407. Як і у відповідному періоді минулого року, на кожне вільне робоче місце претендували, у середньому, 11 шукачів роботи.

У січні-серпні 2011 року центрами зайнятості задоволено потребу у робочій силі 84,5% роботодавців з числа тих, що звернулися з цього питання, укомплектовано 72% поданих до центрів зайнятості вакансій.

За сприяння центрів зайнятості працевлаштовані 26,6 тис. осіб (42,8% від усіх, що перебували на обліку; проходили професійне навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації 6935 осіб; брали участь в оплачуваних громадських роботах 8852 особи; охоплено профорієнтаційною роботою 59,6 тис. осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року, чисельність працевлаштованих зросла на 12,4%, охоплених профнавчанням – 6,8%, оплачуваними громадськими роботами – 31,6%.

Кожні дев'ять з десяти безробітних, які перебували на обліку, отримували допомогу з безробіття. Середній розмір її збільшився, проти січня-серпня попереднього року, з 640 до 815,7 грн. або на 27,5%.

Джерело: Вінницький обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад