Стрес на роботі спричиняє високі витрати на лікування

Стрес на роботі спричиняє високі витрати на лікування

Дослідження "Психосоціальні умови праці та використання медичних послуг" було опубліковане в серпні 2011 в BMC Public Health.

Для дослідження використовувалися репрезентативні дані з Канадського національного обстеження стану здоров'я населення ((NPHS). Вибірка складалася з людей від 18 до 65 років, використовувалися статистичні дані про кількість звернень до медзакладів, хронічні хвороби, родинний стан, рівень доходів, шкідливі звички (алкоголь, паління).

Існують медичні докази того, що стрес негативно впливає на імунну систему людини, підвищуючи тим самим ризик захворювань (як фізіологічних, так і психологічних). "Численні дослідження пов'язують стрес і болі в спині, колоректальний рак, інфекційні захворювання, проблеми з серцем, головні болі та діабет. Стрес від роботи може також підвищити ймовірність ризикованих форм поведінки, таких як зловживання палінням, наркотиками й алкоголем, перешкоджати здоровому способу життя - фізичній активності та правильному харчуванню" резюмував Месбах Шараф (Mesbah Sharaf) - доктор економіки Університету Монреаля.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад