Особливості підбору тимчасових співробітників

Особливості підбору тимчасових співробітників

Серед них – термінове збільшення персоналу в періоди піків виробництва, оперативна заміна співробітника, який перебуває у відпустці або на лікарняному, робота за проектом, проведення маркетингових заходів (виставки, акції, демонстрації продукту).
Якщо говорити про термінове збільшення персоналу під час виробничих активностей на підприємствах, високого завантаження на складах або настання сезону, то роботодавці насамперед керуються економією ресурсів. Вкрай невигідно оформляти працівників у штат на постійну ставку, знаючи, що за підйомом виробництва піде спад, або що сезон закінчиться.
У весняно-літній період з'являється багато тимчасових оплачуваних підробітків на будівельних майданчиках або підприємствах з сезонним характером виробництва: заводи з виробництва морозива, рибні господарства, лісова промисловість. Робочі переходять на ці майданчики з метою заробити більше грошей, а після закінчення теплої пори часто повертаються на колишнє місце роботи. У виробничій сфері є навіть поняття «весняний плин кадрів», за підрахунками він складає 18%.
Ще одна перевага для роботодавця – це проста процедура оформлення трудових договорів з тимчасовими працівниками. З кандидатом укладається строковий договір, де прописана тривалість трудових відносин. Після закінчення терміну своєї дії даний договір припиняється.
Незважаючи на укладення строкового договору, працівник має рівні права з постійним штатом компанії: право на відпустку, максимальну тривалість робочого для, оплату праці пропорційно відпрацьованому часу. Працівникам надається спецодяг та засоби індивідуального захисту, на них поширюються всі локально-нормативні акти компанії і положення з охорони праці.
Дуже часто компанії звертаються за допомогою в підборі тимчасового персоналу до спеціалізованих агентств, які не тільки знаходять працівників, а й адмініструють їх: ведуть облік робочого часу, здійснюють розрахунок заробітної плати, розрахунок і сплату податків з ФОП. Це економить час і ресурси компанії.
Ще одна сфера, де часто виникає потреба у тимчасовому персоналі – адміністративна. До неї відносяться такі професії як секретар, адміністратор, оператор call-центру. Ці професії дуже популярні у студентів через гнучкий графік, який дає можливість поєднувати роботу й навчання. Заробивши грошей або підшукавши пропозицію краще, вони змінюють сферу діяльності, а деяким співробітникам роботодавець пропонує перейти в інший відділ у рамках компанії.
При такій високій плинності кадрів часто виникає необхідність заміни працівників, які звільнилися в короткі терміни. Багато компаній звертаються в даному питанні до провайдера, у якого є своя база співробітників. Коли виникає потреба в заміні, менеджер проекту зв'язується з таким співробітником, погоджує дату й час виходу на проект. Людина може вийти на роботу, як тільки це буде необхідно. Тимчасова заміна може бути надана як на один день, так і на більш тривалий термін, в залежності від потреби клієнта. За таким же принципом здійснюються заміни хворих або тих співробітників, які вийшли у відпустку.
Таке працевлаштування може бути привабливим для дизайнерів, IT-фахівців, SMM-менеджерів, бухгалтерів.
Тимчасова зайнятість має свої плюси. По-перше, на неї простіше влаштуватися. Бувають ситуації, коли довго не виходить знайти роботу, здобувач починає нервувати, погоджуватися на явно невигідні для себе умови. В якості альтернативи можна розглянути тимчасову роботу.
Для студентів така робота теж непоганий варіант – нехай і не за фахом, але можна доповнити резюме й підробити.
Тимчасова робота – дуже зручний варіант для жінок в декреті, людей з обмеженими можливостями, коли можна працювати, не виходячи з дому.
Незважаючи на те, що вона не може дати стабільності, проте деколи служить непоганою підмогою для початку кар'єри або просто дає можливість заробітку у скрутний час.
https://hrliga.com/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад