Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

Багато хто з них скаржиться на те, що роботодавець формує неоправдані вимоги. Це відбувається дуже часто через те, що роботодавець підбирає максимально відповідного робітника під вакансію та задачі, тому перераховує всі навички, наявність яких, можливо, йому знадобляться. Тож виникає запитання, як правильно відгукуватись на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім зазначеним роботодавцем параметрам?
Перш ніж відгукуватись на вакансію, яка вам сподобалась, оцініть наскільки важливий той пункт чи параметр, який відсутній у вас, чи зможете ви працювати та виконувати завдання без наявності у вас цього пункту, чи зможете його осягнути у найближчий час. Якщо ви чітко розумієте, що цей параметр є базовим і без нього ви не зможете побудувати свою повсякденну роботу, то краще відмовитись від цієї ідеї. Якщо ж цей параметр не становить базовий принцип, на якому будується ваша робота, то вам слід обдумати, як вам відгукнутися на вакансію, обійшовши цей параметр.
Параметри, які не відповідають вакансіям
Ви маєте менший досвід роботи, ніж зазначено роботодавцем? Загалом, якщо роботодавець не акцентує увагу на цій умові, то нічого серйозного не має, якщо вам не вистачає декількох місяців до зазначеного ним досвіду. Все ж таки, якщо за той досвід роботи, що є у вас, ви достатньо накопичили навичок та умінь, щоб осягнути відкриту вакансію, то у роботодавця не виникне зайвих запитань чи претензій.
Якщо ваші знання іноземної мови недостатні для осягнення цієї вакансії, то вам слід уточнити у роботодавця, чим саме і для якої діяльності потрібне знання мови. Можливо, у вас гарно розвинута розмовна іноземна мова, й цього буде достатньо для того, щоб отримати вакансію.
Ваша спеціалізація, зазначена в дипломі, не відповідає тій, на яку ви збираєтесь відгукнутися чи працюєте зараз? Не засмучуйтесь через цей параметр, бо багато роботодавців взагалі не звертають увагу на це у резюме. Ви можете бути будь-ким за фахом, але якщо ви справді ефективний співробітник за затребуваною вакансією, то ви будете конкурентним на ринку праці завжди.
Якщо у вас є можливість не зазначати цей параметр, то буде найкращим якось обійти його. Якщо ви вирішили все ж таки зазначити, то знайдіть можливість зм’ягчити його та прикрасити своїми найкращими вміннями та навичками.
https://jobs.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад