Шість типів ідеальних колег

Шість типів ідеальних колег

«Педагог»
Напевно, коли в дитинстві його запитували, ким він хоче стати, він відповідав: «Учителем». Потім щось пішло не так або зарплата педагога занадто маленька і тепер він працює у вашому офісі. Але любов щось пояснювати нікуди не зникла.
Дивно, але його не дратують прохання інших що-небудь показати й чогось навчити, ще й час на це завжди знаходиться. Обов'язково цим скористайтеся, це класний спосіб проапгрейдити свої знання.
«Адвокат»
Юридична освіта тут зовсім ні при чому. Просто у такого співробітника від народження загострене почуття справедливості. Ще в школі він заступався за всіх незаслужено скривджених, а тепер ось захищає всіх, кого намагаються образити в офісі.
Тому якщо вам здасться, що критика когось із колег або керівника несправедлива, терміново вирушайте до адвоката. Він цього так не залишить! Ви будете захищені. Ще й за свої послуги він з вас не візьме ні копійки. Це він все робить від доброти душевної.
«Людина-міст»
Це той, хто завжди знає того, чиї контакти вам потрібні саме зараз. Важко уявити розміри візитниці цієї людини, ще важче – обсяги. Потрібна база контактів? Будь ласка, он вона сидить у картатій сорочці, за сусіднім столом. І найдивніше – навіть якщо мова про продажі, де начебто потрібно боротися за клієнта й ховати свої контакти в сейф, ця людина все одно готова поділитися останньою візиткою.
До речі, крім корисних контактів, ще маса інформації, якою вона завжди рада поділитися. Наприклад, якщо ви поняття не маєте, де дають уроки з каліграфії або готують шотландські лангустини, а вам ну дуже знадобилося це з'ясувати, – людина-міст, швидше за все, відгукнеться на ваш запит швидше, ніж Google.
«Піонер»
Потрібні ідеї? Вам сюди: у піонера їх вагони, тільки встигайте розвантажувати. А ще, сам він вже не знає, що з ними робити. Головне – не завантажуйте його деталями, піонер поняття не має, як буде працювати та чи інша ідея і чи буде вона працювати взагалі.
Вам відважили цих ідей штук двісті – усе, ідіть, опрацьовуйте, не витрачайте час колеги, йому ще на весь колектив треба наплодити креативних рішень.
«Інноватор»
Він також креативний, як і піонер. Ідей у нього менше, зате всі вони допомагають вирішити конкретні завдання. Його світла голова весь час вигадує нові способи швидше завершити ту чи іншу справу.
Першопричина такої поведінки невідома: чи то він ледачий настільки, що готовий витратити весь свій час на винахід того, як зробити що-небудь швидше й простіше, чи просто надмірно цікавий і не любить повторюватися. Загалом, завдяки інноватору ви можете оптимізувати все на світі й заощадити багато часу й сил.
«Миротворець»
Він з таким розумінням ставиться до кожного товариша по службі, що здатний переконати працювати над одним проектом людей, які раніше терпіти один одного не могли. Загалом, якщо вашому колективу дуже потрібен острівець гармонії та дружелюбності, то миротворець з легкістю (та ще й з радістю) виконає цю роль.
Упізнали в них своїх колег? Якщо ні – скоріше покажіть текст своєму рекрутеру – нехай знає, кого брати на роботу насамперед. А як тільки зберете повний комплект з шести ідеальних колег – ваше офісне життя стане легшим і приємнішим.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад